• Haberler
  • Türkiye
  • Türkiye'de doğum oranını yükseltmek için 3 çocuklu ailelere 17 Bin TL destek önerisi

Türkiye'de doğum oranını yükseltmek için 3 çocuklu ailelere 17 Bin TL destek önerisi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ülkenin doğurganlık hızı 1,51 ile nüfusun yenilenme düzeyi olan 2,1'in altında kalmış durumda. Bu durum üzerine AK Parti, nüfus politikalarını gözden geçirerek yeni önlemler almaya karar verdi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yapılan çalışmalar sonucunda, doğum oranını artırmak için çeşitli teşvikler ve desteklerin devreye sokulması kararlaştırıldı.

Türkiye'de doğum oranını yükseltmek için 3 çocuklu ailelere 17 Bin TL destek önerisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'in sunumuyla, Türkiye'nin nüfus dinamikleri ve doğurganlık haritası üzerine yapılan değerlendirmelerde, 3 çocuklu ailelere yönelik 17 bin TL'lik bakım desteği önerisi öne çıktı. Bu teşvikin, doğurganlık hızını artırma amacı güdüldüğü belirtildi.

Ayrıca, tek seferlik maddi teşviklerin çocuk sahibi olma kararını etkilemede sınırlı kaldığı, daha etkili sonuçların kamu destekli çocuk bakım hizmetlerinde görüldüğü vurgulandı.


Önerilen diğer önlemler arasında ise tüp bebek tedavisinde yaş sınırının 45'e çıkarılması, "Anne dostu hastane" uygulamalarının yaygınlaştırılması ve doğum izinlerinden sonra annelere kısmi süreli çalışma hakkı tanınması gibi adımlar yer alıyor. Ayrıca, 3 ve üzeri çocuk sahibi olan ailelere kademeli olarak asgari ücret düzeyinde bakım desteği sağlanması önerisi de gündeme geldi.


Bu yeni politika önerileriyle birlikte, Türkiye'nin nüfus yapısının yeniden şekillendirilmesi ve doğum oranlarının artırılması hedefleniyor.
 

Bakmadan Geçme