Türkiye'de amatör futbol sorunları

Eski profesyonel futbolcu Eren Cem Soyaslan, Türkiye'deki amatör futbol sorunları ile ilgili bilgiler verdi.

Türkiye'de amatör futbol sorunları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eren Cem Soyaslan, amatör futbolda karşılaştığı çeşitli sorunları ele alarak önemli açıklamalarda bulundu. Futbol hayatına Ankaragücü altyapısında başlayan 27 yaşındaki Soyaslan, Adliye Spor da profesyonel futbolcu olarak TFF 3. Lig’de forma giydiğini belirtti. Eren Cem, Yaşadığı sakatlıktan sonra sırasıyla Bal Ligi, Amatör Küme ve Süper Amatör Kümede birçok takımın formasını terlettiğini söyledi.

Amatör Ligler Gereken Değeri Görmüyor

Aktif olarak Süper Amatör Kümede mücadele eden Konya bölgesi takımlarından Tokarev Beyşehir Belediyespor’da forma giyen Eren Cem Soyaslan, amatör kümede bulunan takımların Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerekli yatırımları almadığını ifade etti. Eren Cem, amatör kümelerin profesyonel liglerden zor olmasına rağmen gereken değeri görmediğini de vurguladı.

Türkiye'de amatör futbol sorunları

‘‘Profesyonel Bakış Açısı Yok’’

Soyaslan, ‘‘Küme ne kadar amatör olsa da profesyonel bir bakış açısı yok. Yani amatörde futbolun başında olan insanlar profesyonel düşünmedikleri için bu konuda bir eksiklik var’’ ifadelerini kullandı.

Donanımlı Antrenör Yok

Eren Cem Soyaslan, amatör kümenin en ciddi sorunlarından bir tanesinin de donanımlı teknik direktör sayısının yok denecek kadar az olması olduğunu söyledi. Türkiye’de antrenör olmanın çok kolay olduğuna değinen Soyaslan, 15 bin TL karşılığında TFF Grassroots C programına başvurup 60 saatlik eğitimini alan herkesin antrenör olarak amatör kümelerde teknik adamlık yapabileceğini aktardı.

Türkiye'de amatör futbol sorunları

‘Sahalar Futbolcu Sağlığı Açısından Elverişsiz’

Daha önce kendisinin de zemine bağlı olarak ciddi bir sakatlık yaşadığını belirten Eren Cem Soyaslan, Amatör müsabakaların oynandığı sahalarının futbolcu sağlığı açısından elverişsiz olduğunu belirtti. Soyaslan, sahaların birçoğunun suni çim olmasından dolayı amatör futbolcularda çapraz bağların kopması ve laktik asit birikimi gibi sağlık sorunlarının daha sık görüldüğünü söyleyerek sözlerini noktaladı.

Bakmadan Geçme