Türk sinemasının usta ismi hayatını kaybetti

Türk sinemasının usta ismi Diler Saraç bir süredir karaciğer kanseri tedavisi görüyordu. Emektar oyuncu Diler Saraç 85 yaşında hayatını kaybetti.

Türk sinemasının usta ismi  hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Sineması’nın emektar oyuncusu Diler Saraç, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölüm nedeni tam olarak bilinemezken usta oyuncunun bir süredir karaciğer kanseri tedavisi gördüğü biliniyordu. Saraç sanat yaşamı boyunca 200'den fazla sinema filmi ve dizide rol almıştır. En son 2007 yılında 'Sana Mecburum' isimli dizide Halime rolünü canlandırmıştır. 
 

Saraç'ın vefat haberini kızı Flora Trakyalı, şu sözlerle duyurdu:

“Canım annem Diler Saraç'ı biraz önce kaybettik...

Tanıyan ve seven herkesin başı sağ olsun..”

DİLER SARAÇ KİMDİR?

1937 yılında dünyaya gelen Diler Saraç Karşıyaka Kız Lisesi'ni bitirmiştir. 1962 yılında Ses Dergisi'nin Artist Yarışması'na katılarak oyunculuğa başlayan Saraç ilk olarak Aşka Karşı Gelinmez isimli filmde Belgin Doruk ve Göksel Arsoy ile rol almıştır. Bu film sonrası sinemaya ara veren usta oyuncu 1970'li yıllarda beyaz perdeye geri döndü. 1975 yılında rol aldığı Pisi Pisi filmiyle Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Yardımcı Oyuncu ödülü aldı. Emektar oyuncu son olarak 2007 yılında oyuncu kadrosunda Ali Sunal, Doğuş ve Mehtap Bayri'nin yer aldığı 'Ben Sana Mecburum' isimli dizide rol almıştır.

Bakmadan Geçme