TÜBİTAK Projesi, Selçuk Üniversitesi yürütücülüğünde geliştirilecek
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş ve ekibi, TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı - 'Korunma ve Tedavi Ulusal Platformu' Araştırma Programı kapsamında proje yürütücülüğü yapacak.
KONYA HABER: TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destekleme Programı Yüksek Teknoloji Platformları 2021 Yılı Çağrısı’nda İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinin yöneticiliğinde Dokuz Eylül, Ege, İstanbul Teknik ve Selçuk Üniversiteleri ile Atabay İlaç AŞ ve Petroyağ AŞ firmalarının yürütücü oldukları 13 ayrı proje değerlendirildi.
2023 yılı itibarıyla 12 Yüksek Teknoloji Platformu projesinin TEKNOFEST İstanbul’da, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen imza töreni ile sözleşme aşamaları tamamlandı.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş ile Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde 1 projede yürütücü, 1 projede de araştırıcı olarak görev alacak. Selçuk Üniversitesinin proje yürütücüsü olduğu 22AGO79 no.lu proje 4 yıl sürecek.
TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı; yükseköğretim kurumları araştırma altyapılarının, Ar-Ge/Tasarım merkezleri ve kamu Ar-Ge birimleri ile iş birliği yaparak ihtisaslaşması ve mükemmeliyet merkezi haline gelmesi için ulusal hedef ve politikalar kapsamında belirlenen öncelikli alanlarda yurt içinde yapılan, izlenebilir hedefleri bulunan, bilimsel nitelikli, ticarileşme potansiyeli yüksek araştırma programlarını destekleme üzerine işleyiş gerçekleştiriyor.