TTK'ya çok sayıda personel alınacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), KPSS 2024/1 tercihleri kapsamında 88 memur alımı yapacak. Alımlar ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları arasından mülakatsız merkezi atama yöntemiyle gerçekleştirilecek. Adayların belirtilen şartları, nitelik kodları ve özel koşulları dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

TTK'ya çok sayıda personel alınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji Bakanı'nın TTK'nın özelleştirilmesi konusunda son noktayı koyduğu açıklamaların ardından, kamu kurum ve kuruluşları, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapacak.


Adaylar, 2022-KPSS Lisans, 2022-KPSS Ön Lisans ve 2022-KPSS Ortaöğretim sınavlarından birine girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmalıdır. Ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.


Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.


Bu düzenlemeler çerçevesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu, yeni personel alımlarıyla kadro ve pozisyonlara nitelikli adaylar kazandırmayı hedefliyor. Adaylar, tercihlerini yapmadan önce ilgili şartları ve detayları incelemeleri önem arz etmektedir.

Bakmadan Geçme