• Haberler
  • Asayiş
  • Konya'da trafik polislerinin unuttuğu sokak: Vatandaşlar çileden çıktı

Konya'da trafik polislerinin unuttuğu sokak: Vatandaşlar çileden çıktı

Yolun iki tarafına park edilmiş araçlar hem yaya hem araç trafiğini ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. Mahalle sakinleri ise tüm şikâyetlerine rağmen trafik polislerinin hiçbir şeklide bu soruna müdahale etmediklerini söylüyor


Meram ilçesi sahipata mahallesi Muzaffer Hamit sokakta yıllardır süregelen trafik keşmekeşi bir türlü düzelmedi. Yetkililerin bu sokaktaki trafik sorununu görmezden gelmesi vatandaşları adeta canından bezdirmiş.  Konya Lisesi arka sokağı ve devamındaki 2 sokak haftaiçi sağlı sollu parkedilmiş araçlarla dolu

Trafik polislerinin unuttuğu sokak

bu durum hem yaya hem araç trafiğini ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar sağlı sollu kaldırımlara parkedilmiş araçlar nedeni ile yol ortasından yürümek zorunda kalırken araçlar ise sokakta yine aynı sorun nedeni ile zorlukla ilerliyor. Bu durum ise haftasonu kalabalığı nedeni ile çekilmez bir hale geliyor.

Trafik polislerinin unuttuğu sokak

Mahalle sakinleri ise durumu trafik ekiplerine defalarca ihbar etmelerine rağmen bu ilgilenilmediğinden şikayet ediyor. İsminin açıklanmasını istemeyen mahalle sakini ‘Şikayetlerimize rağmen trafik polisleri bu 3 sokağı unutmuş durumda hiç ilgilenmiyorlar.  Şikayetler bir kenara buradan defalarca trafik ekibi geçti. Durum görmesine rağmen müdahale bile etmedi’ derken 78 yaşındaki  Fatma Yılmaz ise ‘Ben bu sokaktan geçip evime gidiyorum.  Ama kaldırımlar araç dolu olduğu için hayati riskimiz var. Son dönemde artık bu yüzden yolumu uzatarak evime gidip geliyorum’ ifadelerini kullandı.  

Trafik polislerinin unuttuğu sokak

Yıllardır yaşanan bu soruna yetkililerin müdahale etmemesinin nedeni ise bölge halkı tarafından merak konusu oldu. Öte yandan yolun her iki tarafının da ana caddeye bağlanıyor olması hatalı parklar nedeni ile trafiğin burada da kilitlenmesine sebep oluyor. 

HABER- FOTO: ZAFER SAMANCI

Trafik polislerinin unuttuğu sokak

Bakmadan Geçme