TİMAV'ın ödül töreni Konya'da gerçekleştirildi!
Selçuklu Belediyesi'nin katkılarıyla, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) himayesinde geleneksel olarak düzenlenen serbest konulu (temasız) hikaye yarışmasının 11'incisinin ödül töreni gerçekleştirildi.
Selçuklu Belediyesi'nin destekleriyle Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından organize edilen ve ulusal çapta imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin katılımı ile bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Geleneksel Hikaye Yarışması’nın ödül töreni Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Önceki Dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, TİMAV Genel Başkanı Sami Bayrakçı, Önceki Dönem TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, TİMAV Yönetim Kurulu Üyeleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program protokol konuşmaları ve ödül töreniyle devam etti. Ödül törenin ardından sevilen şair Nurullah Genç, İmam Hatipli öğrencilerle bir araya geldi.
TİMAV Genel Başkanı Bayrakçı “İmam Hatip Camiasının hadimi olmaya devam edeceğiz”
TİMAV çatısı altında hizmet vermekten gurur duyduğunu ifade eden TİMAV Genel Başkanı Sami Bayrakçı; “1994’te kurulan önümüzdeki yıl 30. yılını idrak edeceğimiz Türkiye İmam Hatipliler Vakfı çatısı altında bu millete, bu vatana, bu devlete ve ümmeti Muhammed'e, insanlığa hizmet etme şerefini bizlere lütfettiği için hamdolsun ve Rabbim bu şerefli görevin hakkını layıkıyla vermeyi bizlere lütfetsin inşallah. Siz değerli kardeşlerime de İmam Hatip çatısı altında eğitim gördüğünüz, hayatınızın bu aşamasından sonraki diğer aşamalarında da burada aldığınız ruhla, şuurla, bilinçle, mana ile hayatınızı Allah'ın rızası doğrultusunda ilmek ilmek öreceğiniz bereketli hayatlar lütfetsin inşallah. Biz Türkiye İmam Hatipliler Vakfı olarak imam hatip camiasının hadimi, hizmetkarı olmaya Allah ömür verdikçe, nefesimiz yettikçe devam edeceğiz. Sizden de istediğimiz imam hatipliliğin manasını ve ruhunu bu milletin dününde olduğu gibi yarınına da satır satır, satırlara işlemeniz.
Akademik anlamda, teknolojik anlamda büyük başarılara imza atıyoruz. Bundan bir 7, 8 yıl öncesini hatırlıyorum. İmam hatiplilerin, ortaokullarında ve liselerinde, akademik başarının durumuyla ilgili birtakım teatiler yapıyorduk. Nasıl olacak? Neler olacak diyorduk. Allah lütfetti. Hamdolsun bugün imam hatiplilerin akademik, teknolojik alanlarda pek çok başarısını görüyoruz ve bunun için de devamını da Rabbimizden diliyoruz, hamdediyoruz. Biz 11’incisini düzenlediğimiz bu hikaye yarışmasıyla imam hatip camiasının akademik alandaki başarılarını, teknolojik alandaki başarılarını, sanat alanında, kültür alanında artırarak devam ettirmesi için de bir altyapı hazırlamamız gerektiğini biliyoruz. Biz burada edebiyat tarafından dokunduk, projelerimiz var. Film tarafında ve kültürün sanatın, eğitimin farklı alanlarında TİMAV çatısı altında yarının dünyasında ümmetin, milletin geleceğini sanatla, kültürle, inançla yoğuracak nesiller yetiştirmek için gayret etmeye devam edeceğiz. Ben burada Selçuklu Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı'ya çok teşekkür ediyorum. Bu hikaye yarışmasını Türkiye genelinde düzenlediğimiz bu yarışmayı destekliyorlar ve biz her yıl olduğu gibi bu yıl da 60 civarında edilen 500 civarında hikayenin katılımıyla yarışmamızı gerçekleştirdik. Ve aramızda da bugün ödül alacak 5 ya da 6 farklı ilden imam hatip liseli öğrencilerimiz var.
Türkiye genelinde bu hikaye yarışması oturdu. Selçuklu Belediyesi ve TİMAV markalarının bütünleşmesiyle bu yarışma büyüdü. Bunun münazarasını da kısa filmini de yapmak istiyoruz. Projelerimizin arasında. İnşallah Türkiye'ye bu yarışmada olduğu gibi başkaca örnek olacak yarışmaları da tertip etmek istiyoruz. Çünkü bir milletin teknolojik, akademik başarı yükselmesinin önemli ayaklarından biridir ama bunu taçlandıracak ve bunun içini dolduracak olan kültürdür, sanattır, eğitimdir. Bunun farkındayız ve Türkiye yüzyılının kültürünü, sanatını, eğitimini inşa edecek nesillerin de son 20 yıldır olduğu gibi imam hatip nesli olacağına inanıyoruz. Bunun için de çalışmaya devam edeceğiz. Siz değerli gençleri ve bugün ödül alacak gençlerimiz başta olmak üzere bu yarışmaya katılan gençlerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Ben burada bizi yalnız bırakmayan Selçuklu Belediyemiz, Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, il milli eğitimimiz, üniversitelerimiz ve siyasi, sosyal içtimai hayatın içerisindeki dernek başkanlarımız, siyasetçilerimiz başta olmak üzere İmam Hatip Lisesi idarecilerimize, öğretmenlerimize ve siz değerli gençlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. TİMAV sizlerle var, TİMAV sizler için var. Hepimizin yarınını inşa etmek adına imam hatiplilik şuurunu, bilincini manasını daha da güçlendirmek, kuvvetlendirmek için var. Hizmetinizde hadiminiz olduğumuzun bir kez daha altını çiziyorum.” Dedi.
Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zengin “İmam Hatipli gençlerimize TİMAV bir öncü”
TİMAV tarafından düzenlenen hikaye yarışmasının imam hatipliler için ufuk açma niteliğinde olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin; “Yerli, milli ve manevi değerlerimizi yaşam tarzı haline getirmiş, bu değerlerimizin gelecek kuşaklara en iyi şekilde miras bırakılmasını hedefleyen bir gençliğin hayatın her alanında olduğu gibi edebiyatta söz sahibi olması büyük bir önem arz etmektedir. Türkiye İmam Hatipler Vakfı'nın öncülüğünde ve Selçuklu Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 11’incisi düzenlenen geleneksel hikaye yarışması ülkemiz genelindeki imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerimiz için büyük bir imkan olmakta, ufuk açma niteliği taşımaktadır. Mehmet Akif, Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi büyük üstatların zor zamanlarda kalemin gücünden faydalanarak işaret ettikleri gibi o hakikati yeni yetişen gençlerin de aynı yöntemleri işaret etmeleri geleceğimiz adına atılan çok kıymetli bir adımdır. İmam hatipli gençlerimiz başta olmak üzere ilmin gücünü yüreğinde hisseden ve edebiyata gönül veren gençlerimizin ortaya çıkarılmaları, onlara imkan tanınması ve yol gösterilmesini büyük bir hizmet olarak görüyoruz. TİMAV, İmam Hatipli gençlerimiz üzerinde bu konuda öncü olarak geleceğe ve geleceğin Türk edebiyatına çok önemli bir yatırım yapmıştır. Öncelikle bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz. Dereceye girmek ya da girmemek olayın ikinci boyutu. Hatta çok da önemli değil. Asıl olan bu cesareti kendinde hissedip yarışmaya katılmaktır. Bu vesileyle TİMAV’ın ve her zaman yanımızda olan ÖN-DER’in, değerli Selçuklu Belediye Başkanımızın, milletvekillerimizi ve protokoldeki bize destek veren bütün destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Sizlerden gelen bir destekle, yeniden bir şuurla bir diriliş koşusuna bu gençlik o gün ayakta olacak. İmam hatipli bir cumhurbaşkanının imam hatipli bir neslin geleceği için vekillerimizin destekleri, belediye başkanlarımızın desteklerini her zaman yanımızda hissediyoruz. Var olsunlar, sağ olsunlar.” Şeklinde konuştu.
Başkan Pekyatırmacı “Türkiye Yüzyılını İmam Hatip nesliyle birlikte inşa edeceğiz”
İmam Hatipli gençlerle gurur duyduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Hakikaten imam hatip nesli, imam hatip gençliği gümbür gümbür geliyor. Sayılarımız gün geçtikçe artıyor. Başarılarınızın sayıları gün geçtikçe artıyor ve elhamdülillah ben şükrediyorum. Konya'mızda eğitimde örnek işler yapılıyor ve örnek işlerin başında da imam hatiplerimiz geliyor. İşte Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Okulumuz, Konya Merkez İmam Hatip Okulumuz, Mustafa Büyük Kaplan Hafız İmam Hatip Okulumuz, Mevlana İmam Hatip Okulumuz artık burada isimlerini sayarken bazen unutuyoruz, atlıyoruz. Bütün okullarımız hakikaten neredeyse proje okulu gibi çalışıyorlar. Proje okulu gibi eğitimlerini devam ettiriyorlar ve çok güzel başarılar elde ediyorlar. O yüzden Sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah bu başarılarınız daim olsun diyorum. Türkiye yüzyılını biz imam hatip nesliyle, imam hatip gençliğiyle birlikte inşa edeceğiz. Onun için sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Bu noktada, bu dava uğrunda da en ufak bir eksiğimiz yok. İnşallah durmadan yolumuza devam edeceğiz. Dışarıdan gelen misafirlerimiz var. Misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. TİMAV hikaye yarışması artık bir Türkiye markası oldu. Bütün Türkiye’den öğrencilerimiz bu yarışmaya katılıyorlar. Biz çok mutluyuz. Bu kadar yoğun ve yüksek bir katılımla bu yarışma gerçekleştirildiği için biz gençlerimizin sadece okuldaki dersleriyle, eğitimleriyle kalmalarını arzu etmiyoruz. Düşünen, araştıran, yorumlayan ve fikir ortaya koyan gençlerimiz olsun istiyoruz. Bu noktada da TİMAV hikaye yarışması çok önemli bir görevi ifa ediyor. Bugün de meyvelerini hep birlikte alıyoruz. En büyük teşekkürü öğrencilerimize yapıyorum. Böyle ilgi alaka göstermeleri ve bu denli üretken olmaları bizim için çok önemli. Burada bir ödül töreni yapılacak ama aslında ben yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizin bu ödüle layık olduğunu düşünüyorum. Hepsi birbirinden güzel hikayeler üretti. İçlerinden mutlaka seçilmesi gerekiyordu ve burada ödül alacak olan arkadaşlarımız da bu seçim neticesinde bu ödülleri almaya hak kazandılar. Ödül almaya hak kazanan arkadaşlarımız da ayrıca tebrik ediyorum, başarılarınız daim olsun diyorum. Gençlerimizden bir tek ricam olacak. Bu güzel çalışmalara ilave olarak şunu arzu ediyorum. Gençlerimiz mutlaka geçmiş tarihi olaylara biraz önem versinler, eğilsinler. Tarihimizi mutlaka öğrenin. Yakın tarihimizden başlayın. Ondan sonra yavaş yavaş Osmanlı tarihi, Selçuklu tarihi ve biz kimiz? Nereden geldik? Nasıl geldik? Hangi medeniyetleri kurduk? Hangi çağı açtık? Hangi çağı kapattık? Ve dünyada nerelerde, hangi coğrafyalarda mührümüz var, izimiz var. Bunu mutlaka araştırın. Tarihimizi öğrenin. Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşa edemez. Ben bütün gençlerimizin tarih bilinciyle tarih şuuruyla bütün çalışmalarına ışık tutmasını arzu ediyorum. Ve hepinizden tarihle ilgili özel bir çalışma yapmanızı yürekten, gönülden rica ediyorum. Tarihimizi iyi öğrenirsek, geçmişimizi iyi öğrenirsek geleceğe de sağlam bir şekilde hazırlanırız. Geleceği inşa etmek için önümüzde hiçbir engel yok. Buna inanıyoruz. Bunun için sizlere de güveniyoruz. Türkiye yüzyılını inşallah sizler inşa edeceksiniz diyorum. Tekrar tüm TİMAV Hikaye Yarışmasında görev alan arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ödül alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” Dedi.
60 şehirden, 482 eser 11. TİMAV Hikaye Yarışmasında;
Çiğdem Yıldırım – Konya – Yunak AİHL / “ODUNCULAR” adlı öyküsüyle birinci olurken 5 çeyrek altın ile, Halil Gökgöz – İstanbul – Ekrem Cevahir AİHL / “FİLİKA” adlı öyküsüyle ikinci olurken 4 çeyrek altın ile, Zeynep Erim – Bursa – Şehit Fevzi Başaran AİHL / “SAKIN AÇMA” adlı öyküsüyle üçüncü olurken 3 çeyrek altın ile ödüllendirildi.
Mansiyon ödülleri
Ayrıca İclal Açıkgöz – Kocaeli – Mehmet Akif Ersoy Kız AİHL / “ADEM’İN BAHÇESİ” adlı öyküsüyle, Beyzanur Duman – Konya – Konya AİHL / “ARAYIŞ VE ADANIŞ” adlı öyküsüyle, Müberra Dilay – İstanbul – TOKİ Celalettin Ökten Kız AİHL / “SEKİZ SANİYE” adlı öyküsüyle, Nadir Edikli – Konya – Karatay Ali Ulvi Kurucu AİHL / “Taşsız Mezar” adlı öyküsüyle, Merve Aktürk – Trabzon – Şehit Ahmet Çamur AİHL / “YALANCI RUHLAR RESİTALİ” adlı öyküsüyle mansiyona layık görüldü. Mansiyon alan 5 kişi de 1’er adet çeyrek altın ile ödüllendirildi.