Teşrik Tekbiri Getirmeyi Unutmayalım

Müslümanlar için sevinç ve bereket dolu bir başlangıcı müjdeleyen bu günde, bayramın arefesi olarak bilinen günü yaşıyoruz. Yarın, mübarek Kurban Bayramı'nın birinci günü olacak. 

Bayram öncesinde hatırlatmak istediğimiz önemli bir ibadet ise "teşrik tekbiri"dir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in sünneti gereği, Kurban bayramının arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın 4. gününe ikindi namazına kadar ikindi namazı dahil her farz namazın arkasından teşrik tekbiri getirilmesi (Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd) sünnetle sabittir.

Unutmayalım ki, bu tekbirlerle birlikte Rabbimize hamd ederek, O'nun rahmetini ve bereketini bol bol anmalı, bayram boyunca bu güzel sünneti uygulamalız.

Teşrik Tekbiri Okunuşu

Teşrik tekbiri; “Allahu ekber Allahu ekber lâ ilâhe İllâllahu vallahu ekber Allahu ekber ve lillâhil hamd” şeklinde getirillir.

Teşrik Tekbiri Anlamı

“Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah’tan başka ilâh yoktur, Allah her şeyden yücedir. Allah her şeyden yücedir, hamd sadece O’na mahsustur” anlamına gelir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme