Telefon fiyatlarındaki son durum...

Son dönemde akıllı telefon fiyatlarında görülen artış, tüketicilerin alım gücünü ciddi şekilde etkiledi. Konyalı bir telefon satıcısı, 'Yeni telefonların fiyatları 6,000 TL ile 120,000 TL arasında değişiyor birçok insan bütçeleri nedeniyle yeni bir telefon alma konusunda zorlanıyor. 'ifadelerini kullandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Telefon fiyatlarındaki son durum...

Son zamanlarda akıllı telefon fiyatlarındaki artış vatandaşların yeni telefon almasını etkiliyor. Konuyla ilgili hakimiyet.com'a Konyalı bir telefon satıcısı konuştu.
Sıfır telefon alım gücü tamamen düştü diyen Telefona satıcısı, "Bugün işte bir asgari ücret maaşının hepsini bir vatandaş telefon almak istese gerçekten istediği telefonu alamayacak. Çünkü orta bir telefon almak isterseniz 20-25.000 TL. Bundan dolayı tamir ettiriyorlar. Yani sıfır telefon alım gücü tamamen düştü. Sıfır telefon sattığım çok nadir oluyor. DZaha ağırlık ikinci el alım ve satımda oluyor. Süreçte bu nereye kadar gider. Onu bilmiyoruz ama şu anda tamamen sıfır yerine ikinci elden ilerliyor insanlar. Tabii doğal olarak sıfır cihazları satarken yani buradaki rant düştüğü zaman biz de etkiliyor. Yani sadece bizi değil. Tüm halkı etkilemiş oluyor. Yani bunu bir zincirleme olarak görüyoruz açıkçası ondan dolayı." dedi. Esnaf, sıfır telefon satışlarındaki düşüşün kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme