Tek hedef 2028 Olimpiyatları

Konya'da Dünya Gençler Halter Şampiyonası hazırlıklarına devam eden Gençler ve 23 Yaş Altı Kadın Halter Milli Takımı, 2028 ve 2032 olimpiyatlarında yarışarak madalya kazanma hedefleri için çalışmalarına devam ediyorlar.

Gençler ve 23 Yaş Altı Kadın Halter Milli Takımı, 19-24 Eylül’de İspanya’da yapılacak Dünya Gençler Halter Şampiyonası hazırlıklarını Konya’da başlattı.Milli sporcular, kendi ağırlıklarının bazen 2 katını kaldırmaya çalışarak, altın madalyanın sahibi olmak istiyor. 


2028 ve 2032 yıllarında gerçekleşecek olimpiyatlara katılmak isteyen sporcular, hedeflerine ulaşmak istediklerini dile getirdi.

“Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip güzel başarılar getirmek istiyoruz”

Gençlerin çok iyi çalıştıklarına vurgu yapan Büyük Bayanlar ve Genç Bayanlar Halter Milli Takım Antrenörü Meliha Sarıkoca, Dünya Gençler Şampiyonası’na hazırlandıklarını belirterek, “İspanya’da 19-24 Eylül arasında gerçekleşecek. 45-50 günlük bir süremiz kaldı. Güzel hazırlanıyoruz, çocuklarımızın durumu da çok çok iyi. 2-3 tane madalya bekliyoruz. Renkleri tabii bizim için altın olması. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edip güzel başarılar getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz."dedi.

Tek hedef 2028 Olimpiyatları

Sarıkoca, Buradaki gençlerin 2028 olimpiyatlarına katılacak gençler olduğunu,o yüzden Halter Federasyonu olarak da alt yapıya çok önem verdiklerini aktararak, "Bu sene U-15, yıldızlar ve gençlerde çok güzel başarılar elde ettik. Gençliğimize çok önem veriyoruz, çünkü geleceğimiz gençlerimiz” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme