• Haberler
  • Konya
  • Tarım sektörünün kalbi Konya'da atacak: Geri sayım başladı!

Tarım sektörünün kalbi Konya'da atacak: Geri sayım başladı!

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, bu yıl 21'incisi düzenlenecek Konya Tarım Fuarı'nın dünyada büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, 8 ülkeden tarım bakanları ile 10 ülkeden alım heyetini ağırlayacaklarını belirtti.

KTO Uluslararası Fuar Merkezi'nde 8-12 Nisan'da gerçekleştirilecek 21. Konya Tarım Fuarı'nda hazırlıklar devam ediyor.

Global firmaların yanı sıra yurt dışından ziyaretçi ve firmaların da katılacağı fuar için geri sayım başladı.

En yeni tarım makineleri ve teknolojilerinin sergilendiği fuar, uluslararası işbirlikleri ve ticaret görüşmelerine de ev sahipliği yapıyor.

Kentte önemli turizm hareketliliği de oluşturan fuar, başta çiftçi ve üreticiler olmak üzere on binlerce ziyaretçinin de ilgisini cezb ediyor.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, tarım ve hayvancılık sektörü için fuarın büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konya'nın Türkiye'nin tarım ve mekanizasyon üssü olduğunu vurgulayan Öztürk, kentte traktörden sulama sistemlerine, hayvancılık ekipmanlarından akıllı tarım çözümlerine kadar geniş bir üretim yelpazesine sahip olduğunu kaydetti.

Öztürk, fuarın yeni teknolojilerin sergilendiği ve işbirliklerinin geliştiği bir platform olduğuna dikkat çekti.

21 YILDA 7 BİNİN ÜZERİNDE FİRMA KATILDI

Fuarın bu yıl 21'incisini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Öztürk, "Bugüne kadar 3,5 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarımız, geçtiğimiz yıl 96 ülke ve 81 ilden 241 bin 508 ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl da katılımcı firma ve ziyaretçi sayısında rekor kırmayı hedefliyoruz. 21 yılda 7 binin üzerinde firmanın katıldığı fuarımız, sektörün en kapsamlı iş ve teknoloji platformu olma özelliğini koruyor." şeklinde konuştu.

“10 ÜLKEDEN TİCARET ALIM HEYETLERİNİ KONUK EDECEĞİZ”

Öztürk, fuarın uluslararası arenada büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken, "Mısır, Kırgızistan, Burkina Faso, Gana, Moritanya, Nijer, Tanzanya ve Zimbabve'nin tarım bakanları ile 10 ülkeden ticaret alım heyetlerini konuk edeceğiz. Tarım ve Orman Bakanlığımız, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu ve odamız işbirliğiyle ağırlayacağımız misafirlerimiz, yerli üreticilerimiz, yabancı heyetlerle bire bir iş görüşmeleri fırsatı bulacak." diyerek sözlerini noktaladı.

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme