• Haberler
  • Güncel
  • Süper meyvede hasat başladı. Kansızlık ve kanserin baş düşmanı…

Süper meyvede hasat başladı. Kansızlık ve kanserin baş düşmanı…

Kansızlığa ve kansere iyi geldiği bilinen süper meyve aronya Türkiye'de ilk defa hasat edildi. 

Süper meyvede hasat başladı. Kansızlık ve kanserin baş düşmanı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceleri ABD ve Avrupa’da düzenli olarak ekilip biçilen süper meyve aronya Türkiye’de ilk defa hasat edildi. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Şarköy’de hasadı başlayan süper meyvenin en bilindik faydası kansızlık ve kanser hücrelerini azaltmak olarak biliniyor.

İLK HASAT YAPILDI!

Bünyesindeki yüksek antioksidan sayesinde hastalıklarla savaşan süper meyvenin üretimi devlet tarafından da destekleniyor.

Süper meyvede hasat başladı. Kansızlık ve kanserin baş düşmanı…

Aronyanın içerdiği zengin mineraller sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı etkili olduğu biliniyor. Aronya karaciğer ile mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINI ÖNLÜYOR!

cumhuriyet.com.tr’de yer alan habere göre Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Bölümü Meyve Yetiştiriciliği ve Islahı Uzmanı Alanı Dr. Aslı Yılmaz, “C vitamini ve antioksidanı yüksek olduğu için süper meyve olarak biliniyor. Dolayı ile içerdiği zengin vitamin ve minerallerden dolayı insan sağlığına katkıları var. Kalp damardan tutun kansere kadar birçok faydası var” dedi.

Süper meyvede hasat başladı. Kansızlık ve kanserin baş düşmanı…

ARONYA NASIL TÜKETİLMELİ? 

Anavatanı ABD ile Avrupa olan aronyayı tüketmenin birden fazla yolu var. Aronyayı tüketmenin başlıca yolları:

Taze Aronya: Aronya meyvesini taze olarak tüketebilirsiniz. Meyveyi yıkayarak doğrudan ağız yoluyla yiyebilirsiniz. Ancak aronya meyvesi taze olarak oldukça ekşi olabilir, bu yüzden tatlı bir şeylerle karıştırarak veya meyve salatasına ekleyerek tüketmeyi düşünebilirsiniz.

Aronya Suyu: Aronya suyu yapmak için aronya meyvelerini sıkabilir veya blendırla ezerek suyunu çıkarabilirsiniz. Aronya suyu sağlıklı bir içecektir ve vitamin doludur.

Kurutulmuş Aronya: Aronya meyvelerini kurutarak atıştırmalık olarak kullanabilirsiniz. Kurutulmuş aronya, yoğurt, müsli veya diğer atıştırmalıklarla karıştırılarak tüketilebilir.

Aronya Reçeli: Aronya meyvesini reçel yapmak için kullanabilirsiniz. Meyveyi şekerle kaynatıp reçel haline getirebilir ve ekmek üzerine sürerek veya diğer yiyeceklerle kullanabilirsiniz.

Smoothie: Aronya meyvesini smoothie'lere ekleyerek tüketebilirsiniz. Başka meyveler, yoğurt veya süt ile karıştırarak lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz.

Aronya Çayı: Kurutulmuş aronya yaprakları ile çay yapabilirsiniz. Aronya çayı, antioksidanlarla dolu bir içecektir ve soğuk veya sıcak olarak içilebilir.

Aronya, antioksidanlar, C vitamini, lifler ve diğer sağlık yararlarıyla dolu bir meyve olduğu için düzenli olarak tüketmek vücudunuz için faydalı olabilir. 

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme