• Haberler
  • Konya
  • SÜ Ziraat Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

SÜ Ziraat Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin 2022 – 2023 Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy'un katılımıyla gerçekleşti. Fakültenin kuruluşunun 40'ıncı yıldönümü dolayısıyla da 100 fidan toprakla buluşturuldu.

SÜ Ziraat Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziraat Fakültesinin 40’ıncıkuruluş yıldönümü dolayısıyla oluşturulan alanda akademisyenler ve öğrenciler tarafından 100 fidan dikildi. Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, “Ziraat Fakültesindeki herkesi kendi ailemden biri olarak görüyorum. Fakültemizin 40’ıncı yılını kutluyorum. Burada dikilen fidanların, öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza bizlerden bir hatıra olmasını diliyorum.” dedi.

“BÖLGENİN VE ÜLKENİN KALKINMASINA DA KATKI SAĞLIYORUZ”

Ziraat Fakültesinin 2022 – 2023 Akademik Kurul Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu da “Fakültemizin 40’ıncı yılını kutlamaktan dolayı mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz. 40 yıllık birikime hep birlikte şahitlik ediyoruz. Ziraat Fakültemiz, sadece eğitim ve araştırmaya değil, aynı zamanda bölgenin ve ülkenin kalkınmasına da katkı sağlıyor.” diye konuştu.

“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNCÜ OLDU”

Türkiye’nin en huzurlu Üniversitesi olan Selçuk Üniversitesinin, geleceğe sağlam adımlarla ilerlediğini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise “Ziraat Fakültesinin başarısını hiç kimse göz ardı edemez. Fakültemiz birçok alanda öncü olmayı başarıyor. Kendi tohumunu üretip satan, bilimsel çalışmaları karşılık bulan bir Fakülte haline geldi. Konya’nın, tarımsal üretimden savunma sanayiye evirilen bir vizyonu yakalamasında şehrimize katkı sağlayan, şehrimize hizmet eden Selçuk Üniversitesinin payı yadsınamaz. Bilimsel çalışmaların, araştırmaların, projelerin olmadığı yerde yükselişten söz edilemez. Bu araştırmalara Selçuk Üniversitesi öncü oldu.” şeklinde konuştu.

“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BÖLGENİN BİLİM MERKEZİ”

Örnek bir kampüs oluşturmak için gayret ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Aksoy, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Selçuk Üniversitesini gelecek nesillere güçlü bir şekilde bırakmak istiyoruz. Selçuk Üniversitesi denildiğinde bölgenin bilim merkezi, güvenli ve huzurlu bir ortam akla geliyor. Bilimsel araştırmalara verdiğimiz destekler yıl sonuna kadar 30 milyon TL’yi geçecek. Osmanlı İmparatorluğu’nun ulaştığı coğrafyadaki bütün halkların sorunlarına çözüm bulmak için, akademik anlamda işbirliği yapmak için gayret ediyoruz. Gösterişli işlerden uzak durmaya gayret ediyoruz. Bir yıl içinde aldığımız bağış miktarı 100 milyon TL. Etrafımız ateş çemberi. Güçlü olmamız için yerli ve milli teknolojiyi ön plana çıkarmak, uyanık olmak zorundayız.”

Bakmadan Geçme