SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı
Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.
Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı’na Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan ve akademisyenler katıldı.
“ÖĞRENCİLERİMİZE, SELÇUK ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİM ALMANIN AYRICALIĞINI SUNUYORUZ”
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan konuşmasında, “Fakültemiz, kurulduğu tarihten bu yana öğrenci odaklı, eğitim öğretim misyonumuz ve vizyonumuz doğrultusunda, yetkin sağlık profesyonelleri ve bilim insanları yetiştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda sağlık alanında ulusal politikaların geliştirilmesine katkı sağlıyor. Fakültemiz sosyal sorumluluk projeleri, topluma hizmet projeleri, bilimsel projeler, insanlık yararına faydalı model geliştirme gibi tecrübeleriyle ve Fakültemize bağlı olarak kurulan Selçuk Ecza Simülatör Ünitesi gibi yenilikçi uygulamalar sayesinde öğrencilerine keyifli ve kaliteli bir çalışma ortamı sunarak Selçuk Üniversitesinde eğitim almanın ayrıcalığını sunuyor. Bu sayede her yerde tercih edilen, mesleki alanda nitelikli, sosyal sorumluluk bilincinde ve ülke sorunlarına duyarlı, devletine, milletine, bayrağına sahip çıkan sağlık lisansiyerleri yetiştiriyoruz.” dedi.
“BİLİMSEL ARAŞTIRMALARI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”
Küresel krizleri göz ardı etmenin mümkün olmadığını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Bunları görmezden gelirsek ekonomik tasarrufu veya politikaları uygun bir şekilde küresel dönüşüme dair oluşturmazsak kısa vadede büyük krizlerle karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz olur. Gençlerimizin ve Üniversitemizin geleceğini daha güzel bir şekilde inşa etmek için bilimsel araştırmaları sonuna kadar destekliyoruz. Selçuk Üniversitesi, gelecekte bu araştırmalar üzerinden daha güçlü bir noktaya ulaşacak. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması için gayret ediyoruz. Şeffaf, hesap verilebilir, kamu kaynaklarını da gerektiği yerde kullanan bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz.Bu toplum içerisindeki kırılganlıklar, ekonomik dalgalanmada hemen yoksulluk oranlarının hızlı bir şekilde artmasına neden oluyor. Hibrit bir ekonomi modeliyle hareket etmemiz gerekiyor. Bir taraftan özelleştirme öbür taraftan da devletin aynı şekilde birimlerinin sistemin içerisinde olduğu bir yönetim. Öyle bir devlet üniversitesi kuralım ki dar gelirli ailelerin çocukları da aynı eğitimi alsın, çok başarılı çocuklar da burada okusun. Biz, diğer üniversitelerle kıyaslanamayacak statülere sahibiz. Türkiye’de en fazla ilçelerde kurulan Üniversiteyiz. Türk yükseköğretiminde bunun yerini bulamazsınız. Bu üniversitenin bu toplumu dönüştürme, bu toplumun değerleriyle birlikte gelecek nesilleri yetiştirme, bu toplumun gerçekten gönül vermiş akademisyenlerinin çalışmalarına destek vermek gibi bir misyonu var. Toplumun akademik kültürünü dönüştüren akademisyenlerdir. Hep birlikte,hızlı hareket edebilen, şeffaf, güçlü bir yönetimle güçlü bir üniversite oluşturmak istiyoruz.” diye konuştu.
Akademik Kurul Toplantısı’nın sonunda,2022 yılına ait akademik performanslara göre yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren akademisyenlere başarı belgeleri takdim edildi.