Soylu: Nüfus Müdürlükleri bugün açık olacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikini tur seçimleri devam ederken kimlik ile ilgili sorun yaşayanlar için gün boyunca nüfus müdürlüklerinin açık olacağını duyurdu.

Soylu: Nüfus Müdürlükleri bugün açık olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kolluk kuvvetleri hariç silah taşımanın yasak olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kolluk güçleri hariç silah taşımak yasaktır. Dün olduğu gibi Nüfus dairelerimiz bugün de açıktır, kimlik ile ilgili problem yaşayanlar gidebilir” şeklinde konuştu.

 “SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN 601 BİN 251 GÜVENLİK GÖREVLİSİ”
Tüm Türkiye’de 08.00 itibariyle oy verme işleminin başladığını vurgulayan Soylu, "Tüm Türkiye'de 08.00 itibariyle oy kullanma işlemi başlamıştır. Şu ana kadar 601 bin 251 güvenlik görevlimiz bu seçim için görevlendirilmiştir. Sandık alanlarının güvenliğinin sağlanması için koordinasyon yapılmaya devam edilmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Soylu şu şekilde konuştu: “Afet bölgesinde de sandıklar kuruldu. Toplam 1158 sandıkla başladı. Orada da konteyner alanları oluşturuldu. Oy kullanma işlemi sabah hızlı başladı. Bugün seri bir şekilde devam ediyor. Bir olay söz konusu olursa vatandaşlarımızın 112 Acil Servis’i aralarını rica ediyorum. Neredeyse 60 gündür Türkiye'de bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Ben bu vesileyle seçimlerin tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye iyi bir başlangıca, yeni bir sürece adım atacak.”
 

Bakmadan Geçme