Son dakika - Alkol ve sigaraya enflasyon zammı geldi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, alkollü içki ve sigara için ÖTV tutarı yüzde 14,82 oranında artırılacak. ÖTV zammının fiyatlara yansıtılması öngörülüyor. Haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 38,21 olarak gerçekleşti.

Son dakika - Alkol ve sigaraya enflasyon zammı geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerini açıklamasının ardından, alkollü içki ve sigara için ÖTV zammı belirlendi. Alkollü içki ve sigarada ÖTV tutarı yüzde 14,82 oranında artacak.

Enflasyon verilerinin netleşmesiyle birlikte, alkollü içki ve sigaraya uygulanacak ÖTV zammının oranı da belirlendi. Otomatik olarak uygulanan ÖTV artışı yüzde 14,82 olarak belirlendi. Alkol ve sigaradaki ÖTV artış oranı, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne göre belirlenmektedir. Yılın ilk 6 ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 14,82 oranında gerçekleşti. Belirlenen oranın alkollü içki ve sigara fiyatlarına zam olarak yansıtılması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 38,21 olarak gerçekleşti. Aylık bazda enflasyon ise yüzde 3,92 arttı.
 

Bakmadan Geçme