• Haberler
  • Sağlık
  • Soğuk çayını kendin yaparak boykot markalara bağımlılığını azaltmak için bir adım daha atabilirsin

Soğuk çayını kendin yaparak boykot markalara bağımlılığını azaltmak için bir adım daha atabilirsin

Günümüzde tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte, doğal ve sağlıklı içecek alternatifleri önem kazanıyor. Yaz günlerinin vazgeçilmezi olan ama alınırken raflarda tereddüte düşüren soğuk çayı evde yapmak mümkün.

Günümüzde tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte, doğal ve sağlıklı içecek alternatifleri önem kazanıyor.

Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir içecek arayışında olanlar için ev yapımı serinleten soğuk çay tarifleri hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Üstelik bu tariflerle, market raflarında bulunan hazır içecek ve boykot markalarına olan bağımlılığı azaltmak da mümkün.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve her damlasında doğallığı hissedeceğiniz serinleten soğuk çay tarifi ile sıcak yaz günlerinde ferahlamanın keyfini çıkarabilirsiniz. İşte soğuk çay tarifi...

Malzemeler:

4 su bardağı su
2-3 adet siyah çay poşeti veya 2 yemek kaşığı siyah çay 
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı taze nane yaprakları
2 yemek kaşığı bal veya şeker (isteğe bağlı)


Yapılışı:

Bir tencereye 4 su bardağı suyu koyun ve kaynatın. Kaynamış suyun içerisine siyah çay poşetlerini veya siyah çay yapraklarını ekleyin. Ocağın altını kapatın ve çayı yaklaşık 5-7 dakika süreyle demlenmeye bırakın.

Demlenen çayı süzerek başka bir kabın içine alın. Soğuması için bir kenarda bekletin veya buzdolabına koyarak hızlıca soğutabilirsiniz.

Soğuyan çaya yarım limonun suyunu ve taze nane yapraklarını ekleyin. İsteğe bağlı olarak bal veya şeker ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Karışımı iyice karıştırın.

Hazırladığınız serinleten soğuk çayı bardaklara doldurun. Üzerine buz ekleyerek daha da serinletebilirsiniz. Dilimlenmiş limon veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Özel Haber

Bakmadan Geçme