Sınavdan önce hafızayı güçlendiren yiyecekler

İyi beslenme bize sadece enerji vermekle kalmaz aynı zamanda zihni de güçlendirir. Peki hangi yiyecek ve içeceklerin beyniniz için iyi olduğunu ve sınavda başarılı olmanıza yardımcı olacağını biliyor musunuz?

Sınavdan önce hafızayı güçlendiren yiyecekler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sınava girecek kişilerin sınav günü beslenmelerine dikkat etmeli ve doğru gıda ürünlerini tüketmeleri gerekmektedir. Tercih edilmeli olan bazı besinler işe şöyledir:

Muz, hafızayı ve konsantrasyonu geliştirmeye yardımcı olan faydalı besinler listesinin başında gelir. Sadece bilişsel işlevi desteklemekle kalmayıp aynı zamanda stresle baş etmeye de yardımcı olan potasyum açısından zengindir. Muzda bulunan az miktardaki şeker beyne ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayabilir.

İkinci en önemli besin ise badem ve ceviz gibi kuruyemişlerdir. Beyin aktivitesi üzerinde faydalı etkisi olan birçok doymamış yağ asidi içerirler. Günde yaklaşık 30 gram fındık tüketilmesi tavsiye edilir.

Tam tahıllı yulaf da harika bir beyin besinidir. Araştırmalar yulafın kısa süreli hafızayı ve konsantrasyonu geliştirmeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Sebzeler arasında bilim adamları pancara önem veriyor. Bu ürün kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur, oksijen akışını artırır ve beyin fonksiyonlarını uyarır. Pancar hem çiğ hem de haşlanmış olarak tüketilebilir.

Zihinsel aktiviteyi ve konsantrasyonu artıran sağlıklı içecekler arasında bilim insanları yeşil çay, kahve (ancak günde birkaç fincandan fazla olmamak üzere) ve suyun önemini vurguluyor. Bu içecekler beyni uyarmaya, hafızayı ve konsantrasyonu geliştirmeye yardımcı olur.

Özel Haber

Bakmadan Geçme