Seydişehir'de bisiklet günü etkinliği

Seydişehir'de 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla bisiklet etkinliği düzenlendi.

Seydişehir'de bisiklet günü etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile organize edilen Milli İrade Meydanından başlayarak Seyyid Harun Bulvarı, Hürriyet Caddesi, Ord. Prof. Dr. Sadi Irmak Caddesi, Gökçehüyük Gölet’i etrafını kapsayan Bisiklet Turu'na bisiklet tutkunları katıldı.
Yediden yetmişe bisikletseverin katıldığı etkinlikte bisikletseverler 18 kilometrelik parkuru pedallayarak farkındalık oluşturdu. Doğayla iç içe bisiklet süren bisikletseverler, bisiklet kültürünün Seydişehir’de daha da yayılması için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu kaydettiler. 

Seydişehir'de bisiklet günü etkinliği
Sağlık açısından bisiklet sporunun önem arz ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, “Bisiklet, insan sağlığına olan etkisi kadar çevreye ve sosyal hayata da çok büyük katkılar sağlıyor. İnsan sağlığı için bisiklet sporu gerçekten keyif verici. Herkesi bisiklet sporu yapmaya davet ediyorum. Hemşehrilerimiz, bisiklet ile bir yandan spor yaparken diğer yandan da tarihi ve doğal güzelliklerimizin keşfini yapıyorlar. Bu anlamda bisiklet kültürünü ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın başında geleneksel hale getirdiğimiz ve bu sene yaz aylarında yapacağımız Bisiklet Festivalimiz yer alıyor. Şimdiden tüm bisikletseverleri Ağustos ayında düzenleyeceğimiz Bisiklet Festivalimize davet ediyor, bugün vesilesiyle anlamlı bir farkındalığa imza atan tüm bisiklet dostlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Seydişehir'de bisiklet günü etkinliği

 

 

Bakmadan Geçme