• Haberler
  • Konya
  • Seydişehir Belediyesi Projesine Mevka'dan Destek

Seydişehir Belediyesi Projesine Mevka'dan Destek

Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Seydişehir Belediyesi Bungalov Termal Otel' projesi, Mevlâna Kalkınma Ajansı tarafından 2024 Yılı Turizm Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Seydişehir Belediyesi Projesine Mevka'dan Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEVKA tarafından desteklenmeye hak kazanan “Seydişehir Belediyesi Bungalov Termal Otel “projenin destek sözleşmesi işbirliği protokolünü Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Mevlâna Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı tarafından imzalandı.

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, projenin Seydişehir’e ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi. Proje kapsamında Seydi Şifa Termal Tesisinin yan parseline uygulanması planlanan bungalov tipinde otelin projelendirme çalışmalarına başlanacağını kaydeden Belediye Başkanı Ustaoğlu,“Yatırım konusu projemizin ana hedefi; Seydi Şifa Termal Tesisimiz ile yatırım konusu bungalov otel projemiz ile arasındaki entegrasyonun sağlanarak ilçemiz termal kullanım olanaklarının arttırılmasını sağlamak.

İlçemizde konaklama sürelerini uzatacak alternatif turizm faaliyetlerini desteklemek, termal turizm uygulamalarını geliştirmek, yaygınlaştırmak ve ilçemizin termal turizm cazibesini artırarak hizmet kapasitesini geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda termal sular hamam amaçlı kullanımı dışında insan sağlığı, zindelik, rekreasyon,eğlence ve dinlence gibi imkanlarla 12 ay boyunca hizmet verebilen tesisler olarak kullanılabilecek.

Bizlerden desteğini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na ve MEVKA Genel Sekreterimiz İhsan Bostancı’ya teşekkür ediyor, projenin ilçemiz, şehrimiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Seydişehir Belediyesi Projesine Mevka'dan Destek

Seydişehir’in termal turizm noktasında çalışmaların başlayacağını aktaran Başkan Ustaoğlu, "Seydişehir’in tarihi, kültürü, doğasıyla adından söz ettiren bir ilçe. Termal noktasında da ilçemize kazandıracağımız projelerle ilçemizin ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlamak için gerekli adımları attık. Bu kapsamda ilçemize termal bungalov otel projemizde olduğu gibi şehrimizin gelişimi için birçok projeyi destekleyen MEVKA ile birlikte işbirliği gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme