Şenol Metin: MYO'larda yönetim zafiyeti var

Eğitimciler Birliği Sendikası Başkanı Şenol Metin 'Üniversitelerin ilçelerinde bulunan Meslek Yüksek Okulları başta olmak üzere eğitim kurumlarında ciddi yönetsel sorunlar var' dedi.

Şenol Metin: MYO'larda yönetim zafiyeti var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimciler Birliği Sendikası Başkanı Şenol Metin “Üniversitelerin ilçelerinde bulunan Meslek Yüksek Okulları başta olmak üzere eğitim kurumlarında ciddi yönetsel sorunlar var” dedi.

Kurum İdari Kurullarında İdari yöneticiler ile akademik yöneticiler arasındaki görev girişiklikleri sorununa dikkat çeken Metin,”farkındalık üretmeye çalışmıştık. Ama görüyoruz ki yeterli farkındalık üretememişiz”ifadelerini kullandı.

Şenol Metin’in açıklaması şçyle;

“Yanlış anlaşılmayı önleme adına şunu ifade etmeliyim. İlçelerimizde fedakârca çalışan ilçesi ile bütünleşmiş MYO yöneticilerimiz var ve onları tenzih ediyorum, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Ama ilçelerimizdeki Meslek Yüksek Okulları başta olmak üzere eğitim kurumlarında ciddi yönetsel sorunlar var. yönetim zafiyeti var.

En önemli sorun alanı; Üniversiteye bağlı bir eğitim kurumunun varlığı ile yokluğu ilçede hissedilmemiş, fark edilmemiş. Yöneticilerini belde halkından kimse tanımıyor, hatta daire amirleri bile tanımıyor.

MYO yöneticilerimiz haftada 1 gün hatta bazen 1 gün bile gidilmeden MYO Müdürlüğü yapılabileceği düşünmekte. Bulunduğu ilçede Kaymakam ziyaret edilmemiş, Belediye Başkanı ziyaret edilmemiş, ilçenin Milli Eğitim Müdürünü ziyaret edilmemiş. İlçesindeki liselerde okulundaki programları tanıtan bir etkinlik yapılmamış, bu yüzden de kontenjanların yarısı boş kalmış, bazı programları da kapanmış.

Bu yöneticilerimizde gördüğümüz bir husus daha var ki; Okulun eğitim-öğretim ile ilgili alanda hiçbir cümle kurulmaz iken, beldenin yerel kalkınmasına dair bir çalışma yapılmaz iken, Yüksekokul sekreterinin yapması gereken her işi üzerine alınmış. Temizlik görevlilerinin görev dağılımından, idari personelin oda dağılımına, memurların izinlerine kadar her türlü idari işi sekreteri yok sayarak hatta çatışarak, ötekileştirerek sekreter görev alanına müdahele edilmiş işleri yüklenilmiş.  Bu yöneticilerimiz için biraz ağır olacak bir şeyler  söylemek istiyorum;

Hocam, bu kadar idari işlere meraklı iseniz, sekreter kadrosuna atanmak için talepte bulunun. Hiç olmaz ise fiili durumu hukukileştirin.

Siz akademisyensiniz, lütfen akademik işlere yoğunlaşın. Sonra bu görev önceliği tanımlama sorunu yüzünden en azından bir kısmını çözebileceğiniz   Eğitim-Öğretim sorunlarına dair, siyaseti ülke yönetimini suçluyorsunuz. 'Kontenjanlar niye boş kalıyor' diye YÖK’ü suçluyorsunuz!

Bir husus daha;

Haftada 1 gün ilçeye giderek yöneticilik yapılmaz,

Tekraren ifade etmek gerekir ki;

Fedakarane çalışan MYO yöneticilerimizi tenzih ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Ama bu alanda sistematik bir sorun var, farkındalık üretmeye çalışıyor ve üniversite rektörlerimizi hassasiyetle konuyu takibe davet ediyorum.”

 

Bakmadan Geçme