Selçuklu Belediyesi'nden vefa!

Selçuklu Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilerek Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT) ile Ayakta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi olarak Konya'ya hizmet vermeye başlayan Tarihi Hemşire Binası'nın resmi açılışı gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi'nden vefa!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuklu Belediyesi tarihi mirasa sahip çıkmaya devam ediyor. Aslına uygun olarak  restore edilerek   Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT) ile Ayaktan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi olan tarihi binanın resmi açılışı yapıldı.

Açılış törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı AK Parti Konya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Halil Ekrem Akkurt ve hastane personeli katıldı.

Selçuklu Belediyesi'nden vefa!

Konya’nın  önemli tarihi eserlerinden biri olan, Tarihi Hemşirelik Binası’nın  Selçuklu Belediyesi tarafından tarihe vefa kapsamında aslına uygun olarak restore edildiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “1915 yılında inşa edilen bu tarihi ve kültürel yapı, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile tarihi bina olarak tescil edildi ve bizler de Selçuklu Belediyesi olarak bu tarihi yapıda restorasyon çalışmalarımızı başlattık. 1266 metrekare alana sahip olan, bodrum ve zemin kattan oluşan binanın tavan ve zemin seramikleri ile ahşap kapı ve pencerelerini kullanım konseptine uygun olarak tamamen yeniledik, sıva ve boya gibi duvar tadilatlarını gerçekleştirdik. Yine binanın dış cephesini ve çatı sistemlerini özgün malzemelerle yeniledik. Doğalgaz, ısıtma sistemi ve temiz su gibi mekanik tesisatları aslına sadık kalarak yeniden yaptık. Yine binanın aydınlatma, kabloloma, kamera sistemleri ve benzeri elektrik sistemlerini projelendirdik ve uygulamasını yaptık. Son olarak gerçekleştirdiğimiz çevre düzenlemesi, direkli aydınlatma ve tretuvar çalışmalarıyla birlikte Tarihi HemşireBinamızın restorasyonunu aslına uygun bir şekilde tamamladık ve Konya Numune Hastanesi Başhekimliğimizin hizmetinde kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğümüze teslim ettik. Buradaki restorasyon çalışmalarımızın belediyemize toplam maliyeti  12.980.285,00 TL oldu. Ben Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi ve Ayaktan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi olmak üzere iki bölüm ve alanında uzman hekim ve personeller ile hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayan bu sağlık tesisimizin Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum”

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT) ile Ayaktan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi olan tarihi binanın resmi açılışı ile ilgili birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı Konya Protokolü tarafından dualarla yapıldı. Ardından protokol üyeleri tesis içerisinde incelemelerde bulundu. 

 

Bakmadan Geçme