• Haberler
  • Konya
  • Selçuk Üniversitesinde yıllık ortalama 65 bin bitki üretiliyor

Selçuk Üniversitesinde yıllık ortalama 65 bin bitki üretiliyor

Dünyanın en yeşil 431'inci kampüsüne sahip olan Selçuk Üniversitesindeki seralarda yıllık ortalama 65 bin bitki üretiliyor. Yaklaşık 20 çeşit bitki, Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'nde değerlendiriliyor.

Selçuk Üniversitesinde yıllık ortalama 65 bin bitki üretiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ve Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk ile birlikte Yeşil Alanlar Şube Müdürlüğü bünyesindeki üretim seralarında incelemelerde bulundu. 

Yeşil Alanlar Şube Müdür Vekili Muttalip Erdem, Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki bütün yeşil alanların bakımı, ağaçların dikilmesi ve budanması, ilaçlanması, çimlerin biçilmesi, sulanması, yeni peyzaj alanlarının oluşturulması, otomatik sulama sistemlerinin döşenmesi ve yabani otlarla mücadele çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. 

İki yüz ellişer metrekarelik iki adet üretim serası olduğunu ve dört mevsim üretim yapıldığını belirten Erdem, “Bu seralarda Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde değerlendirilmek üzere gül, gavura, taflan, sardunya, ekinezya, gayret çiçeği, papatya gibi yaklaşık 20 çeşit bitki yetiştiriliyor ve her yıl ortalama 65 bin adet bitki üretimi gerçekleştiriliyor. Alaeddin Keykubat Yerleşkesi, Konya’nın en büyük yeşil alanlardan biri. Yürütülen çalışmalar ile diğer kurumlara da örnek oluyoruz. Örnek bir kampüs oluşturuldu. Verimliliği artırmaya yönelik ağaç kabuklarının ve hayvan gübresinin kullanıldığı seralarımız, aynı zamanda öğrencilerimiz için de uygulama alanı.” dedi.  

KONYA HABER - HAKİMİYET 
 

Bakmadan Geçme