Selçuk Üniversitesinde şehitler anıldı
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi ve 1071 Vefa Öğrenci Topluluğu tarafından 'Bir Hilal Uğruna Batan Güneşleri Anıyoruz' adlı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Emekli Kıdemli Albay Erhan Altunok katıldı.
Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan 1071 Vefa Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuncer Acar, “1071 Vefa Öğrenci Topluluğu, öğrencilerimize yurt edindiğimiz bu topraklar için ödenen bedelleri hatırlatarak özverili çalışmalar yapmalarını sağlamak, bu topraklara olan aidiyetlerini kuvvetlendirmek amacıyla kuruldu.” dedi.
“Şehitlerimizin hatıralarını ilelebet yaşatacağız”
Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı da “Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakarlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Biz, şehitlerimizin hatıralarını ilelebet yaşatacağız. Bunu yapmak hepimizin boynunun borcudur. Şehit Ailelerimiz! Bugün ülkemizde bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak sizlere karşı yükümlülüklerimiz ve sorumluluklarımız var. Bugün gerçekleştirilen bu toplantı da bu sorumluluğun bir tezahürüdür.” ifadelerini kullandı.
“Biz vatanımızı terk etmeyiz”
Konferansa konuşmacı olarak katılan Emekli Kıdemli Albay Erhan Altunok, şehitlik mertebesinin yüceliğini anlattı. Duygusal anların da yaşandığı konferansta Albay Altunok, milli mücadelede yaşanan kahramanlıkları, milli mücadele şehitlerimizi ve yakın dönem şehitlerimizi yad ederek hikayelerini paylaştı. Altunok, “Bizim zor zamanımızda gidip de üzerine sığınabileceğimiz ikinci vatanımız yok. Buna ihtiyacımız da yok. Biz, başkasına benzemeyiz. Biz, vatanımızı terk etmeyiz. Ölürüz ama o vatanda ölürüz. Biz, vatanımızdan kaçmayız. Hangi koşulda olursa olsun, vatanı terk etmeyiz. Bizim bir vatanımız var, adı Türkiye Cumhuriyeti. Bizim gölgesinde serinleyebileceğimiz ikinci bir bayrağımız yok. Allı şanlı bayrağımız var, adı Türk bayrağı.” şeklinde konuştu.
“Şehitlerimize layık olmalıyız”
Erhan Altunok, “Yıllar evvel bu ülkeyi bize armağan edenler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun kahraman silah arkadaşları, bugün bir mezarı olan ya da olmayanlar bizim için savaştılar, bu ülkeyi bize emanet ettiler. Biz onların kim olduğunu biliyoruz. Unutmayacağız. Kahramanlarını unutan milletler, yeni kahraman çıkaramazlar. Kahraman görmek istiyorsanız, hasta olduğunuzda sabaha kadar başınızda bekleyen annenize bakın. Akşama kadar çalışan babanızdır gerçek kahraman. Öğrencileri için her türlü gayreti gösteren öğretmendir. Gerçek kahraman, şehadet mertebesine ulaşan evladının yatağını her sabah öpen o mübarek şehit annelerini, babalarını alkışlayalım. Vatana aşık olacaksak sonsuza kadar sevmek üzere aşık olacağız. İnsan hayal kurmaktan vazgeçmiyor. Ama Çanakkale’deki yiğitler, hayallerinden vazgeçti. Evlerine dönemediler. Sevdiklerine kavuşamadılar. Şehitlerimize layık olmalıyız. Kahramanları unutmamalıyız.” dedi.
“Bahanelere sığınmak bize yakışmaz”
Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Altunok, “Hayatınızın kullanma kılavuzunu başkası değil, siz yazacaksınız. Hayatınızın hakim noktasına tırmanmanız gerekir. Zorlanmanız gerekir. Külfetsiz nimet olmaz. Çalışmadan, gayret etmeden başarıya ulaşmak sadece tesadüfen olabilir. O da kalıcı olmaz. Bakış açılarınızı geliştirebilirseniz kendinizi de geliştirebilirsiniz. Kendinizle ilgili bir teşhis koyduğunuzda eksiklerinizi tamamlamanız çok daha çabuk olur. Önünüze çıkan engelleri birer birer aşabilirsiniz. Kendinizi geliştirin, bahanelere sığınmak bize yakışmaz. Ateş çemberi bir coğrafyadayız. Bizim bu coğrafyada ayaklarımızı uzatıp rehavete düşecek halimiz yok. Çok çalışacağız.” diye konuştu.
Konferansın sonunda emekli Kıdemli Albay Erhan Altunok’a ve programa katılan şehit ailelerine çiçek takdim edildi. HABER MERKEZİ