• Haberler
  • Sağlık
  • Selçuk Üniversitesi'nde geliştirilen aşı gönüllülere uygulanmaya başlandı

Selçuk Üniversitesi'nde geliştirilen aşı gönüllülere uygulanmaya başlandı

Yerli koronavirüs aşısında sevindiren bir adım da Selçuk Üniversitesi'nden geldi. Selçuk Üniversitesi'nde geliştirilen aşı gönüllülere uygulanmaya başlandı

Selçuk Üniversitesi'nde geliştirilen aşı gönüllülere uygulanmaya başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye’den bilim insanları da çalışmalar yürütüyor. Onlardan biri de Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş. Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme ve Uygulama Merkezinde sürdürülen Kovid-19 aşı çalışmalarında hayvan deneyleri aşaması geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Üniversitenin Aşı Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş başkanlığında hazırlanan KOVİD-19 aşısı, Faz-1 çalışması için onay aldı. İnaktif aşı, gönüllülere uygulanmaya başlandı.

ANKARA ŞEHİR HASTANESİNDE UYGULANMAYA BAŞLANDI

Prof. Dr. Osman Erganiş’in yürütücülüğünde hazırlanan inaktif Kovid-19 aşısı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan Faz-1 klinik çalışma için onay aldı.

Aşı, Ankara Şehir Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Faz-1 klinik çalışma için onay alınarak Ankara Şehir Hastanesinde uygulanmaya başlanan inaktif Kovid-19 aşısı çalışmalarını yürüten Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş Hocamızı ve ekibini gösterdikleri üstün gayretten ötürü tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışmalarla dünya sağlık alanına hocalarımızla birlikte Selçuk Üniversitesi olarak faydamız dokunacak” dedi.

Bakmadan Geçme