Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu! 

Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü o isim oldu. İşte detaylar… 

Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü o isim oldu. İşte detaylar… 

Cumhurbaşkanlığı Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre, Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu. 

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr, Hüseyin Yılmaz kimdir?

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz: Başarılı Genel Cerrahi Uzmanı ve Akademisyen

1975 yılında Konya'da doğan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, eğitim ve kariyer yolculuğunda önemli başarılara imza atmış saygın bir genel cerrahi uzmanıdır. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlayan Yılmaz, 1998 yılında mezun olarak meslek hayatına adım attı. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasa başlayan Yılmaz, 2004 yılında Genel Cerrahi uzmanı unvanını kazandı. Askerlik hizmetini bedelli olarak tamamlayan Dr. Yılmaz, 2004-2009 yılları arasında özel hastanelerde uzman doktor olarak çalıştı.

Akademik Kariyeri

Akademik kariyerine 2009 yılı Ekim ayında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda başlayan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, 2014 yılı Şubat ayında Doçent, 2018 yılında ise Profesör unvanını aldı. Meslek hayatı boyunca genel cerrahi alanındaki tüm cerrahi prosedürleri laparoskopik olarak gerçekleştiren Yılmaz, özellikle obezite ve diyabet cerrahisi ile laparoskopik tümör cerrahisi konularında uzmanlaşmıştır.

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, bilimsel çalışmalarını ve mesleki gelişimini sürdürmek amacıyla IFSO (Uluslararası Obezite ve Metabolik Cerrahi Federasyonu), TOSS (Türkiye Obezite ve Metabolik Cerrahi Derneği), ESRS (Avrupa Solunum Derneği), TCD (Türkiye Cerrahi Derneği) ve TKRCD (Türkiye Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği) gibi önemli bilimsel derneklere üye olarak aktif görev alıyor.

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, tıp dünyasına ve hastalarına sunduğu katkılarla tanınan ve saygı duyulan bir hekim ve akademisyen olarak çalışmalarına devam ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme