• Haberler
  • Eğitim
  • Selçuk Üniversitesi 2024-2025 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi 2024-2025 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi 2024 – 2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Konya Valisi İbrahim Akın, Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve basın mensuplarının katılımıyla Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi 2024 – 2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, bugün Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Selçuk Üniversitesi tanıtım filmi ile başlayan tören, üniversite rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Rektör Yılmaz, yaptığı konuşmada dünya çapında bir bilim yuvası olmaya yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, alt yapı ve kaynakları da geliştirerek önemli adımlar atacaklarını vurguladı.

Selçuk Üniversitesi 2024-2025 akademik yıl açılış töreni gerçekleştirildi

Törene Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Konya Valisi İbrahim Akın, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve basın mensupları da katılım sağladı.

Vali İbrahim Akın, törende yaptığı konuşmada Selçuk Üniversitesini tercih eden gençleri tebrik ederek, "Bugün burada attığınız her adım, yarının Türkiye’sine, yarının dünyasına ışık tutacaktır." diye öğrencilere seslendi. Vali Akın, "Bilimin rehberliğinde hocalarımızın ve öğrencilerimizin dünyayı daha iyi bir yere getirme sorumluluğunu üstleneceği yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Her akademik yıl bilimsel düşünceye katkı sağlamak, yeni keşifler ve çözümler üretmek için bir fırsattır. Üniversitelerimiz yeni yıla bir umut, arayış ve yenilenme olarak bakar. Dolayısıyla bilgi, insanı evreni anlama ve dönüştürme çabasının temel yapı taşıdır. Bu mekan bilgiyi kullanarak insanın kendini ve evreni tanıdığı, hakikate yürüdüğü bir araştırma merkezidir. Bilgiyle beslenen zihinler burada özgürcü filizlenir, burada serpilir ve insan bu topraklarda yeniden anlam bulur." şeklinde konuştu.Selçuk Üniversitesi 2024-2025 akademik yıl açılış töreni gerçekleştirildi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise öğrencilere üniversitenin bütün imkanlarından yararlanmaları yönünde çağrıda bulundu. Başkan Özvar, üniversiteye yeni başlayan gençlere başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

Selçuk Üniversitesi 2024-2025 akademik yıl açılış töreni gerçekleştirildiProgramda Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a hediye takdim etti.

Selçuk Üniversitesi 2024-2025 akademik yıl açılış töreni gerçekleştirildi

Özel Haber

Bakmadan Geçme