• Haberler
  • Ekonomi
  • Selçuk Geçer tavsiyelerini sıraladı: İşte uzmanından açıklamalar...

Selçuk Geçer tavsiyelerini sıraladı: İşte uzmanından açıklamalar...

Selçuk Geçer kendisine ait olan Youtube kanalından yeni bir video yayınladı. Yayınladığı video da enflasyon verilerine vurgu yapan Geçer: 'Hadi gelin evalın, hadi gelin yatırım yapın, hadi gelin tasarruf yapın' dedi.

Selçuk Geçer tavsiyelerini sıraladı: İşte uzmanından açıklamalar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜERKİŞ'in açlık, yoksulluk sınırlarını ve gıda enflasyonunu  açıklamasının ardından Selçuk Geçer'den yorum gecikmedi. Youtube kanalında yayınladığı videolar ile adından sık sık söz ettiren Geçer enflasyon, gıda, açlık ve yoksulluk sınırları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Enflasyon rakamlarına vurgu yapan Geçer, "Yüzde 22 olan beklentileri yüzde 58 civarına çıkardılar. Çünkü TÜİK öyle ya da böyle gerçekçi enflasyonu halkla paylaşacak, başka çaresi kalmadı. Bundan sonraki aylarda biz enflasyondaki yükseliş eğilimini hep birlikte görebiliriz resmi taraftada. TÜİK büyük ihtimalle Temmuz ayında geçen aya göre çok daha yüksek bir enflasyon rakamını bizlerle vatandaşla paylaşmak zorunda kalacak" dedi.


"EV ALIN, YATIRIM YAPIN, TASARRUF YAPIN"

Yıl sonunda yüzde ellilerin üzerinde enflasyonla karşı karşıya kalınacağını iddia eden Geçer, "Bu aylarda da yüzde 70, yüzde 80'lik enflasyonlar görürsek kimse şaşırmasın. Açlık sınırı 11 bin 658 lira oldu. Asgari ücret 11 bin 500 lira. Açlık sınırı asgari ücretin üzerine çıktı. Yoksulluk sınırı TÜRKİŞ Temmuz ayı verilerine göre 37 bin 974 lira. İki memur maaşının toplamı 50 bin lira diyelim. Buradan 38 bin lirayı çıkarttığınızda 12 bin lira kalır. Hadi gelin ev alın, hadi gelin yatırım yapın, hadi gelin tasarruf yapın. Bu arada şunu söyleyim 50 bin lira maaş alan birileri de sürekli olarak borçlanmaya devam edecek. Bu tablo bize şunu gösteriyor; gıda enflasyonu yani en zaruri olan ihtiyacımız beslenme enflasyonuzmuz yüzde 12,38 aylık oranda artmış. Amerika'da bir yıllık toplam enflasyon yüzde 3 bizde aylık gıda enflasyonu TÜRKİŞ'e göre yüzde 12,38. Yani arkadaşlar Amerika'da ki yıllık enflasyonun neredeyse dört katı." şeklinde konuştu. 

 

Bakmadan Geçme