Sarımsağı bir de böyle kullanın

Kalp-damar sağlığına pek çok faydası bulunan sarımsağın sadece vücuda değil saça ve cilde de harika faydaları var.

Sarımsak geçmişten günümüze en doğal antibiyotiklerden biridir. Kalp sağlığı gibi önemli hastalıklara ilaç olan sarımsağın saç için faydaları da saymakla bitmiyor. 

Yapılan araştırmalara göre sarımsak, saç dökülmesinden saç köklerinin güçlenmesine kadar çeşitli sorunlara çözüm sunuyor. Saçlarınızın dökülmesinden ya da cansız görünümünden şikayetçiyseniz mutlaka sarımsakla bu sorunu halledebilirsiniz. Sarımsaktaki vitamin ve mineraller saç sağlığında önemli rol oynar. Örneğin bol miktarda kalsiyum içeren sarımsak saça uygulandığında sağlıklı saç uzamasını desteklemede etkilidir.

Sarımsak, saç sağlığına oldukça faydalı olan kükürt bakımından da son derece zengindir. Kükürt, saç üretimi için gerekli olan keratin de dahil olmak üzere birçok proteinin yapısal bir parçasıdır.

Sarımsaktaki selenyum, E vitamini ile birlikte çalışarak saç sağlığını iyileştirir. Selenyum vitamini, hücrelere zarar veren serbest radikallerle savaşarak vücuttaki E vitamininin gücünü artırır. E vitamini eksikliği olan kişilerde genellikle saç dökülmesi, kuru saçlar ve donuk saçlar görülür.

Sarımsak saç sağlığı için önemli olan C, B-6 ve B-1 vitaminlerinin kaynağıdır. C vitamini saçları kırılmaya karşı korur ve kolajen üretiminin artmasına yardımcı olur. B-6 vitamini eksikliği saçların kırılmasına ve dökülmesine neden olur.

Saç dökülmesi olan bölgelere uygulanan sarımsak tedavileri, selenyum ve kükürt içerdiğinden saçların yeniden uzamasına ve yapısal olarak güçlenmesine yardımcı olur.

Özel Haber

Bakmadan Geçme