Sağlıklı ve güzel saçların sırrı nedir?

Uzun, sağlıklı ve parlak saçlar kadınların en değerli aksesuarıdır. Peki saçlarımızın sağlıklı uzaması için ne yapmalıyız?

Güzel görünmede bir o kadar önemli olan saçlar da özel bakım gerektirir. Peki saçlarımızın canlı ve bakımlı görünümü için neler yapabiliriz?

Saç derisine masaj yapmak: Saç derisine masaj yapmak kan dolaşımını artırarak saç köklerini uyarır ve saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olabilir. Kuru saçlar için saç derisine masaj yapılabilir veya saç uzamasını destekleyen bazı yağlar kullanılabilir. Örneğin kan damarlarını genişleterek saç köklerini harekete geçiren biberiye yağı saç büyümesini destekleyebilir.

Protein ve vitamin alımına dikkat: Saçın büyük bir kısmı keratin adı verilen bir proteinden oluşur. Bu nedenle saç büyümesi için yeterli miktarda protein almak önemlidir. Günlük diyetinizde yeterli miktarda protein almak saç büyümesine yardımcı olabilir. Ayrıca saç sağlığı için ihtiyaç duyulan vitamin ve minerallerin beslenme veya takviye yoluyla alınması oldukça önemlidir. Özellikle biotin, B vitamini, C vitamini, D vitamini, çinko ve demir saç büyümesini destekleyen besinlerdir.

Sıcak Hint Yağının Saça Uygulanması: Hint yağı, saç büyümesini destekleyen bir yağ asidi olan risinoleik asit içerir. Ayrıca bu asit saç derisini nemlendirerek saç kırılmasını önlemeye ve saçları güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Hint yağını saça uygulamak için ısıtılıp saç derisine veya saçın her yerine masaj yapılabilir. Saçları havlu ya da şapka ile kapatıp birkaç saat ya da gece boyunca bekletmek hint yağının saç üzerindeki etkisini arttırabilir.

Sigarayı bırakın: Sigara içmek saç büyümesini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlıktır. Sigara içmek kan dolaşımını bozar ve saç köklerindeki oksijeni ve besin maddelerini azaltır. Sigara içmek aynı zamanda saçların kurumasına, matlaşmasına ve kırılganlaşmasına da neden olabilir. Saç büyümesini hızlandırmak için sigarayı bırakmak çok önemlidir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme