Sağlıklı bir kalp için bu meyveleri tüketin

Sağlıklı bir yaşam tarzı ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları, kalp-damar hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

ABD'nin Florida eyaletinde Orlando Health'de çalışan kardiyolog Deepak Vivek, meyvelerin kan basıncını ve aterosklerozu azaltma gibi faydalar sağladığını söylüyor. Meyvelerin yaygın bir ölüm nedeni olan felç ve kalp hastalığı riskini azaltabilecek vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin olduğunu söyleyen kardiyolog, bu açıdan bazı ürünleri tüketmemiz gerektiğine değiniyor. İşte o meyveler: 

1) Elmalar iyi bir antioksidan, lif, C vitamini ve potasyum kaynağıdır, düşük glisemik indekse sahiptir ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Bu meyve spor için gerekli enerjiyi sağlar ve kas kramplarını önler.

2) Tennessee'deki Methodist Le Bonheur Healthcare'de kardiyolog olan Sushant Khaire, muzların diyet lifi, C vitamini, B6 vitamini, potasyum, magnezyum ve antioksidanlar açısından zengin olduğunu söylüyor. Diyet lifinin sindirime yardımcı olduğunu, C vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, B6 vitamininin de beyin ve sinir gelişimi için önemli olduğunu vurguluyor.

3) Hempstead'deki Zucker Tıp Okulu'nda kardiyoloji profesörü olan Jennifer Mieres, elma, armut veya kiraz gibi yüksek lifli meyvelerin sık sık yenilmesi gerektiğini söylüyor. Bu meyvelerin kalp hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olduğuna dikkat çekiyor.

4) Manhattan'daki kardiyolog Satjit Bhusri, tuzsuz fındık ve kuru meyvelerin en popüler atıştırmalıklar olduğunu belirtiyor. Yaban mersini, ahududu, acai ve goji gibi meyvelerin en yüksek antioksidan seviyesine sahip olduğunu ve kalbi koruyan en iyi meyveler olarak kabul edildiğini vurguluyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme