• Haberler
  • Siyaset
  • Saadet Partisi Konya: Beşerî sermayemiz heba ediliyor!

Saadet Partisi Konya: Beşerî sermayemiz heba ediliyor!

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Bacak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Konya: Beşerî sermayemiz heba ediliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bacak açıklamasında şu ifadelere yer verdi,

“Toplumların sosyo-ekonomik yapılarında büyük dönüşümlere neden olan Tarım ve Sanayi devrimlerinden sonraki en büyük değişim günümüzde yaşanmaktadır. Son dönemde bilgi ve iletişim teknolojilerinde (BİT) meydana gelen baş döndürücü gelişmeler kuşkusuz toplumsal yaşamın tüm katmanlarında hızlı bir değişime neden olmaktadır. Özellikle son otuz yılda tüm dünyada bilgisayarlarla birlikte, analog teknolojiden dijital teknolojiye hızlı bir geçiş süreci yaşanmış ve bu durum bilişim, ağ ve robotik teknolojilerin hayatımızın her alanına girmesiyle sonuçlanmıştır. Gelinen noktada, dijital teknoloji, kültürden, sosyal yaşama, alışkanlıklardan, önceliklere kadar her şeyi derinden etkilemiş, akıllı robotlar, sensörler, yapay zekâ, nesnelerin interneti, makinelerin öğrenmesi ve 3D yazıcılar üretim sektörü dâhil hayatımızın her alanına girmiştir. Bu teknolojilerin üretim sektörü içinde hızla yerleşmesi ve üretimde dönüşümü gerçekleştirmesi ise dünyada Endüstri 4.0 olarak adlandırılmaktadır.”

AĞIR SANAYİ HAMLESİ, DİJİTAL TEKNOLOJİ ENDÜSTRİ HAMLESİ’NE EVRİRİLMİŞTİR

“Bugünleri öngörerek 70’li yılların devrimi niteliğinde başlattığımız ‘Ağır Sanayi Hamlemiz’ yerini artık yapay zekalar ile veri işleyebilen ‘Dijital Teknoloji Endüstrisi Hamlesi’‘ne evirilmiştir. Geçmişte başlı başına bir mesleki beceri olarak kabul edilen teknolojiyi kullanabilme, bir beceri olmaktan çıkacak ve bu yönde iş yapan personel işlevsiz kalacaktır. Bu durum doğal olarak teknoloji kullanmayıöğreten geleneksel eğitim anlayışının da değişmesini zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle; sadece teknolojiyi kullanan değil aynı zamanda teknolojiyi her alanda tasarlayan, geliştiren, üreten ve üretilen teknolojiyi kullanabilen insan gücünün yetiştirilmesi ülkeler için zorunlu bir durum arz etmektedir.

İSTİHDAM YATIRIMLARINI 12’DEN VURACAK HASSASİYETLE BELİRLEMELİYİZ!

Türkiye’deki mesleki ve teknik eğitimin Endüstri 4.0 için yeterli olmadığını belirten Bacak; “Ancak ülkemizin Mesleki ve Teknik Eğitim karnesi, içinde bulunduğumuz Endüstri 4.0 teknolojisinin konuşulduğu dünyamızda hiç de iç açıcı değildir. Ülkemizin nüfus demografik yapısını incelediğimizde genç nüfusumuz Avrupa ülkeleri arasında nüfusa oranla ilk sırada yer almaktadır. Gençlik geleceğimizdir, beşerî sermayemizdir. Doğru ellerde, doğru hedefler üzere eğitilmeli ve meyvesini de ülkemizin menfaatine toplayabilmemiz için gerekli istihdam yatırımlarınıülkemizin siyasi kanadını oluşturan bizler hedefi 12’den vuracak hassasiyette belirlemeliyiz.

Ülkemizde 2 bin 552’si Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 762’si Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 322’si Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere toplam 3 bin 636 meslek eğitimi veren kurum bulunmaktadır. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nde 54 alanda ve bu alanlar altındaki 199 dalda öğretim programı uygulanırken; Mesleki Eğitim Merkezlerinde 27 alanda ve bu alanlar altındaki 142 dalda öğretim programı uygulanmakta ve milyonlarca öğrenci bu kurumlarda öğrenim görmektedirler. Ülkenin ekonomik açıdan sürdürülebilir bir gelişme sağlamasında, iş piyasasına odaklanmış bir mesleki ve teknik eğitim sistemi hayati derece de önemlidir.”

Bakmadan Geçme