• Haberler
  • Siyaset
  • Refik Tuzcuoğlu Görevden Alındı: Refik Tuzcuoğlu Kimdir?

Refik Tuzcuoğlu Görevden Alındı: Refik Tuzcuoğlu Kimdir?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Meram Belediyesi eski Başkanı Refik Tuzcuoğlu, yayımlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla görevden alındı. Tuzcuoğlu'nun yerine TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Burak Demiralp atandı...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Meram Belediyesi eski Başkanı Refik Tuzcuoğlu, yayımlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla görevden alındı.

Tuzcuoğlu'nun yerine TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Burak Demiralp atandı...

Peki, Refik Tuzcuoğlu kimdir?

REFİK TUZCUOĞLU'NUN HAYATI VE KARİYERİ 

Doğum ve Eğitim

1967 yılında Konya’da doğan Refik Tuzcuoğlu, Konya İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Gazetecilik ve Yazarlık

Eğitim hayatını sürdürürken, araştırmacı gazeteci-yazar olarak iç politika alanlarında çalışmalar yürüttü. Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili röportajlar yaptı, makaleler yayımladı.

İş Dünyası ve Danışmanlık

1997-2004 yılları arasında aile şirketlerinin başında bulundu. Ayrıca özel bir eğitim kurumunda Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı ve Konya Sanayi Odasına danışmanlık hizmeti verdi. Lonca Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Belediye Başkanlığı ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Meram Belediye Başkanlığına seçildi. Belediye Başkanlığı döneminde Meram Et-Balık Kurumu Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Çaybaşı Kentsel Dönüşüm Projesi ve Hatıp ve Gödene Bölgesi Toplu Konut Projelerinin hayata geçirilme çalışmalarına öncülük etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Görevleri

2009-2014 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörlüğü ve KASKİ Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Erciyes Kayak Merkezi Projesi Sosyal Tesisler yapım ve koordinasyonunu üstlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

2016-2018 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İLBANK Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yaptı. Türkiye'nin en büyük bilimsel buluşmalarından biri olan Şehircilik Şurası Yönlendirme Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

Diğer Görevler ve Projeler

2018 ve 2019 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 2018’den itibaren Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurul üyeliğini yürütüyor.

Refik Tuzcuoğlu, birçok kentsel dönüşüm projesine öncülük etmiş, yerel yönetimlerde gençlik ve aile projeleri ile ödüller kazanmış bir isim olarak biliniyor. 

Hakimiyet Gazetesi olarak Refik Tuzcuoğlu'na yeni verilecek olan görevinde başarılar diliyoruz.

Özel Haber

Bakmadan Geçme