• Haberler
  • Spor
  • Recep Uçar: 'Kazanmak için her şey mübah değildir'

Recep Uçar: 'Kazanmak için her şey mübah değildir'

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Konyaspor, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, önemli açıklamalarda bulundu.

Recep Uçar, maç öncesinde galibiyeti tek amaç olarak belirlediklerini vurgulayarak, “Rakibimiz kim olursa olsun burada tek bir hedefimiz vardı; kazanmak. Kendi oyunumuzu, kendi planlarımızı uygulayıp kazanmak. Bugün kazanmak güzel, Beşiktaş’a karşı kazanmak daha güzel, böyle kazanmak ise daha da güzel. Bugün alınan üç puan, bir galibiyetten çok daha fazlası” dedi.

“Oyuncularımı yürekten kutluyorum”

Eksik oyunculara rağmen takımın sahada üst düzey bir mücadele sergilediğini belirten Uçar, “Bugün Umut, Kramer, Oğulcan, Slowik ve Bohatenk gibi önemli eksiklerimiz vardı. Ancak sahadaki tüm oyuncular inanılmaz bir mücadele gösterdi. Sadece oynayanlar değil, sahada olmayanlar da bu galibiyetin bir parçası. Hepsini yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Maçı üç bölüme ayırabiliriz”

Maçın analizini üç bölümde değerlendiren Recep Uçar, “27. dakikaya kadar oyunu kontrol eden, topa sahip olan, net gol pozisyonlarına giren taraf bizdik. Ancak Melih’in kırmızı kartıyla 10 kişi kaldık. Buna rağmen 45. dakikada frikikten bulduğumuz golle devreye 1-0 önde girdik. 65. dakikada Ndao’nun ikinci sarı karttan atılmasıyla 11’e 9 kaldık. O dakikadan sonra tamamen savunmaya çekildik ve çocuklar inanılmaz bir direnç gösterdi. Taraftarımız da muhteşem bir atmosfer yaratarak adeta bizimle birlikte kalemizi savundu” şeklinde konuştu.

Takımın galibiyeti hak ettiğini ancak fair-play ruhunu koruduklarını belirten Uçar, “Futbolda kazanmak elbette önemli ama kazanmak için her şey mübah değildir. Bu yüzden rakibimize ve Solskjær hocaya da teşekkür ediyorum. Ligde daha iyi bir konuma gelmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme