• Haberler
  • Türkiye
  • Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari'deki jeotermal kaynaklar ve deprem ilişkisini araştırıyor

Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari'deki jeotermal kaynaklar ve deprem ilişkisini araştırıyor

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, doğal kaynakların deprem riski üzerindeki etkilerini inceliyor.

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari'deki jeotermal kaynaklardaki ısı değişimleri ile deprem arasındaki olası bağlantıyı araştırmak üzere önemli bir çalışma yürütüyor. Bodur'un öncülüğündeki araştırma ekibi, jeotermal kaynaklardaki ısı değişimlerinin, bölgedeki deprem riski üzerindeki etkilerini belirlemeyi amaçlıyor.

Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari'deki jeotermal kaynaklar ve deprem ilişkisini araştırıyor

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bodur'un öncülüğünde yürütülen bu araştırma, bölgenin jeolojik yapısını ve doğal kaynaklarını daha iyi anlamak, deprem riskini azaltmak ve toplumun güvenliğini artırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Hakkari'deki jeotermal kaynaklar ve deprem ilişkisi üzerine yapılan bu araştırma, bilimsel açıdan büyük bir öneme sahipken, elde edilecek sonuçların bölgenin sürdürülebilir kalkınması ve afet risklerinin azaltılması konularında da yol gösterici olması bekleniyor.

AA

Bakmadan Geçme