• Haberler
  • Konya
  • Prof. Dr. Bünyamin Ayhan: Konya'nın turizm potansiyeli güçlendirilmeli

Prof. Dr. Bünyamin Ayhan: Konya'nın turizm potansiyeli güçlendirilmeli

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Ayhan, Konya'nın turizmi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ayhan, turizmin küreselleşme sürecinin hızla geliştiğini ve Konya'nın bu süreçten daha fazla faydalanması gerektiğini ifade etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Prof. Dr. Bünyamin Ayhan: Konya'nın turizm potansiyeli güçlendirilmeli

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Ayhan, Konya’nın turizmini değerlendirirken, şehrin mevcut potansiyelinin tam olarak kullanılmadığını ve turizmde yeni alanların inşa edilmesini gerektiğini vurguladı. Hakimiyet.com’a konuşan Ayhan, turizmin küreselleşmenin önemli bir parçası olduğunu ve Konya’nın bu süreçten daha fazla fayda sağlanması gerektiğini belirtti.

“KONYA’NIN İMAJ SORUNU VAR”

Konya’nın turistik bir mekan olarak üçlü bir imaj kazanabilmesi için şehre özgü kültürel değerleri öne çıkaracak projelere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ayhan, “Konya, turistlerin daha fazla zaman geçirebileceği alanlar inşa etmeli. Ancak bu alanlar, şehrin kendi kültürel kodlarına uygun olmalı,” dedi.

Şehrin ekonomik ve kültürel yapısının potansiyelinin tam olarak kullanılmadığını belirten Ayhan, “Konya’nın kent imajıyla ilgili sorunları var. Bu konularda daha fazla çalışma yapılmalı,” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının şehrin kültürünü ve günlük yaşam pratiklerini savunmaya odaklanmaları gerektiğini belirten Ayhan, ayrıca trafik sorunlarının çözülmesi gibi temel konularda da eksiklikler olduğunu ekledi.

“MEVLANA’NIN TİCARİLEŞMESİNDEN KAÇINMALIYIZ”

Prof. Dr. Bünyamin Ayhan, Mevlana’nın ve Konya’daki kültürel mirasın ticarileşmesinin önüne geçilmesi gerektiğini de vurguladı.

“Mevlana’nın sembolik ve soyut bir düzlemde kalması gerekiyor. Onu somutlaştırıp ticari bir araç haline getirdiğinizde, dini bir atmosfer yerine ticari bir atmosfer oluşturmuş oluyorsunuz,” diyen Ayhan, bu durumun kültürel değerlerin korunması açısından riskler taşıdığını belirtti.

Ayhan, Mevlana ile ilgili çocuklar ve yetişkinler için ayrı hikayeler, sergiler ve etkinlikler düzenlenerek, Konya’nın bu alanda daha fazla kültürek zenginlik sunabileceğini ifade ederek sözlerini noktaladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme