Piyasanın gözü FED'de!

Son işlem gününe satışlarla giren Borsa İstanbul(BİST) kısa vadeli destek aşağı kırmış ve büyük bir ayı mumu bırakarak haftayı kapatmıştı. Yeni haftada tepki hareketleri ve FED mesajları takipe edilecek.

Piyasanın gözü FED'de!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basit Metaller, teknoloji, leasing ve faktöring sektörlerindeki hisselerin sert düşüşleriyle haftayı yüzde

3.30'luk düşüş ile kapatan BİST, son 1 aydır yaşadığı ralliyi geride bırakarak yeni haftaya girdi. Cuma günkü düşüşün nedeni olarak ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın mayıs ayında yarım puanlık faiz artışının masada olduğu ve yüksek enflasyon karşısında bankanın biraz daha hızlı hareket edebileceği sinyalini vermesinin etkisi olduğu düşünülüyor. Küresel piyasada da satışlar vardı.

1Ç BİLANÇOLARINDA İHRACATÇI ŞİRKETLER TAKİP EDİLİYOR

20-50 ve 100 günlük desteğin üstünde duran BİST,haftanın ilk iş gününde satışların devamı halinde 2.395 gap düzeltmesine gelebileceği tahmin ediliyor. BİST'in yükselişinin devamı için 2500 ve 2530 seviyesinin üzerinde pazartesi gününü kapatması gerekiyor. Analistler küresel düşüş ve bahar satışları haberleriyle yatırımcının panik yapmaması konusunda uyarıyor. Diğer yandan şirketlerden  1Ç bilançoları gelmeye devam ediyor. İhracat oranları yüksek, kar oranları artan ve sürekli gelişen şirketlerin öne çıkacağı tahmin ediliyor. (UFUK KENDİRCİ-ÖZEL HABER)

Bakmadan Geçme