• Haberler
  • Spor
  • Paris Paralimpik Oyunları'nda altın madalya

Paris Paralimpik Oyunları'nda altın madalya

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda milli taekwondocu K44 63 kilo finalinde Moğolistanlı rakibini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda milli taekwondocu Mahmut Bozteke, K44 63 kilo finalinde Moğolistanlı rakibini yenerek altın madalya kazandı.

Grand Palais’te gerçekleştirilen para taekwondo müsabakalarında 1 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Bozteke, yarı finalde Brezilyalı Nathan Torquato’yu 10-6 yenerek finale yükseldi.

Finalde Moğolistanlı Bolor- Erdene Ganbat ile karşılaşan Bozteke, 9-7’lik skorla galip gelerek şampiyonluğa ulaştı. Bu başarı, Türkiye’nin Paris’teki ilk altın madalyası olurken, toplam madalya sayısını da 4’e çıkardı.

Ayrıca, Mahmut Bozteke, Tokyo 2020’de kazandığı bronz madalyayı altına dönüştürerek, Türkiye’ye para taekwondoda tarihteki ilk altın madalyayı kazandırdı.

Paris Paralimpik Oyunları'nda altın madalya
Gamze Gürdal ise kadınlar K44 57 kilo finalinde Çinli Yujie Li’ye yenilerek 2024 Paris Paralimpik Oyunları’ndan gümüş madalya ile ayrıldı. Bu sonuçla Türkiye’nin toplam madalya sayısı 5’e yükseldi.

Bakmadan Geçme