• Haberler
  • Güncel
  • Öğretmenlik test sınavı kalkacak mı? Son durum ne? Bakan Yusuf Tekin açıkladı...

Öğretmenlik test sınavı kalkacak mı? Son durum ne? Bakan Yusuf Tekin açıkladı...

Öğretmenlerin uzun süredir eleştirdiği test sınavı uygulaması kaldırılırken yeni bir eğitim modeli devreye alınacağı duyuruldu. Peki, Öğretmenlik test sınavı kalkacak m? Son durum ne? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmenler için kariyer sistemine dair önemli değişiklikler açıkladı. Öğretmenlerin uzun süredir eleştirdiği test sınavı uygulaması kaldırılırken yeni bir eğitim modeli devreye alınacağı duyuruldu.

 Bakan Tekin, 20 yıllık bir öğretmenin test sınavına tabi tutulmasının doğru olmadığını ifade ederek öğretmenlik test sınavı hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmenlerle ilgili önemli bir kararı vurgulayarak uzun yıllardır tartışma konusu olan öğretmenlerin test sınavına tabi tutulmasının artık sona erdiğini duyurdu.

Öğretmenlik test sınavı kalkacak mı? Son durum ne? Bakan Yusuf Tekin açıkladı...

Bakan Tekin Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürütülecek yeni bir eğitim modeliyle öğretmenlerin profesyonel gelişim süreçlerinin tamamen farklı bir yapıya bürüneceğini vurguladı.

 ÖĞRETMENLİK TEST SINAVI KALKACAK MI? 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmenlerin mesleki gelişim süreçlerini kapsayan önemli bir düzenlemeyi duyurdu. Uzun yıllardır öğretmenler için uygulanan kariyer basamakları sınavlarına dair eleştirileri dikkate alan Bakan Tekin öğretmenlik test sınavlarının kaldırılacağını açıkladı.

Özellikle uzun yıllardır görev yapan öğretmenlerin bu sınav sistemine tabi tutulmasının yanlış olduğunu belirten Tekin yeni bir eğitim modeli üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 

Öğretmenlik test sınavı kalkacak mı? Son durum ne? Bakan Yusuf Tekin açıkladı...

Tekin, öğretmenlerin test sınavına tabi tutulmasını eleştirerek "20 yıllık bir öğretmeni test sınavına sokmak doğru bir yaklaşım değil. Bunu müsteşar olduğum dönemde de dile getiriyordum. Bu sebeple sınav uygulamasını kaldırma kararı aldık." ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme