• Haberler
  • Güncel
  • Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları başladı: Adım adım başvuru süreci

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları başladı: Adım adım başvuru süreci

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere ikinci defa il içi ve il dışı yer değiştirme hakkı tanındı. 2024 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru, personel.meb.gov.tr adresinde yayımlandı. Peki, öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları başladı mı?

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları başladı: Adım adım başvuru süreci
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuruları yayımladı.

Bu kapsamda, öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeleri yaz döneminde ikinci kez yapılacak. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları, 11-16 Temmuz tarihleri arasında alınacak ve atama işlemi 18 Temmuz'da gerçekleştirilecek.


Başvurular, mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılacak. Bu şekilde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.


Başvuru Şartları
Adaylık süresinin kaldırılmış olması.
Başvurular için gereken şartlar şunlardır:
31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla mevcut ilde en az üç yıllık çalışma süresinin tamamlanmış olması.


652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar için, bu bölümün 1’inci ve 2’nci maddelerine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresinin tamamlanmış olması.


Sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlar için, bu bölümün 1’inci ve 2’nci maddelerine ek olarak 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam dört yıllık çalışma süresinin tamamlanmış olması.


İller Arası İsteğe Bağlı Atama Tarihleri
İller arası isteğe bağlı atamalar 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak ve öğretmenlerin yeni görev yerlerine ilişik kesmeleri için 19 Temmuz 2024 tarihi belirlendi.


Öğretmenlerin yer değiştirme başvuruları ile ilgili tüm detaylar ve başvuru işlemleri için personel.meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bakmadan Geçme