Öğretmenlere, Başöğretmen Unvanı ve ek maaş

Uzman öğretmenlik unvanı için artık 10 yıl öğretmenlik hizmeti şartı aranacak. 10 yılını dolduran uzman öğretmenler, bu yeni unvanla birlikte maaşlarında önemli bir artış elde edecek.

Öğretmenlere, Başöğretmen Unvanı ve ek maaş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni düzenlemeye göre, 10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapan öğretmenler, başöğretmen unvanını alarak maaşlarına 10 bin TL'ye kadar ek ödeme alabilecekler.

Enflasyon ve ekonomik krizin etkilerini hisseden birçok vatandaş, geçimlerini sağlamak için çeşitli yollar ararken, bu yeni düzenleme bazı öğretmenler için bir nebze de olsa rahatlama sağlayacak. 

20 YILINI DOLDURAN BAŞÖĞRETMEN OLACAK

20 yılını dolduran öğretmenler, doğrudan başöğretmen unvanını alacak. Ayrıca, daha önce uygulamaya konulan kariyer basamakları sınavı kaldırıldı ve öğretmenlerin kariyerleri artık hizmet yılı esasına göre planlanacak. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, yeni düzenleme ile yaklaşık 230 bin öğretmene başöğretmenlik unvanı verilecek ve bu öğretmenlere 10 bin TL’ye kadar ek maaş ödemesi yapılacak.

Bunun yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı işlenen suçlarda da cezalar artırıldı. Öğretmenlere yönelik “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” gibi suçların işlenmesi durumunda cezalar yarı oranında yükseltilecek ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak. Bu düzenlemelerle birlikte, öğretmenlerin güvenliğinin artırılması ve görevlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmelerinin hedeflendiği ifade ediliyor.

Bakmadan Geçme