NEÜ'den sertifika alan: Almanya'da aile danışmanı olarak hizmet verebilecek
Necmettin Erbakan Üniversitesi, (NEÜ) Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı beraberinde yürütülen çalışmada 2 yıl boyunca eğitim alan kişiler Köln- Almanya'da eğitim verildi.
KONYA HABER: Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı paydaşlığında organize edilen Köln-Almanya Sistemik Aile Danışmanlığı Sertifika Programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul, NEÜ Artı Kariyer Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Bozgedik, akademisyenler ve davetliler katıldı.
Programda konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Aile çok önemli bir kurum ve herkes bunun idrakinde. Türkiye genç nüfusuyla övünen bir ülkeyken bugün yavaş yavaş yaşlanan nüfusa giden bir ülke haline gelmeye başladı. Ailenin temel felsefesi ve temel hedefi yeni nesli inşa etmek ve yetiştirmektir. Ancak, günümüzde bu çabadan uzak, sadece bir araya gelme amacıyla kurulmuş menfaat birliğinden öte gitmeyen bir kurum haline gelmeye başladı. Biz toplum olarak, kadının temel vazifesinin aile içerisinde ‘anne’ olduğunun idrakinde olmadığımız ve bu idrakin gereğini yapmadığımız müddetçe aile sorunlarını çözmek mümkün değildir” dedi.
“Nesillerimizi Kaliteli ve Şahsiyetli Yetiştirmeliyiz”
Hayatın zorluklarına dirençli nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapan Rektör Zorlu, “Yeni nesildeki kızlarımız kraliçe, beyefendiler kral gibi yetiştiriliyor. Toplumun, geleceğin zorluklarından bihaber, her türlü konfora sahip ve doyumsuz bir nesil ortaya çıktı. Mesela bir Alman yolda yürürken düşen çocuğunu gidip hemen kaldırmaz. Çocuk kendi kalksın diye bekler. Merhametsizliğinden değil bu. Düşen çocuk, kendi kalkmasını öğrenemezse her defasında anne, babasının yardımını bekler ve 30’lu yaşlarında dahi kendini, kimliğini tamamlayamamış bir nesille karşı karşıya geliriz. Elimizde az ve kıymetli olan nesli; kaliteli ve şahsiyetli yetiştirmemiz lazım. Hanımefendiler nadide varlıklar, onları kollayıp gözetmemiz lazım. Çünkü anneliği onlar yapıyor, Allah, bunu onlara lütfetmiş. İnşallah bu sertifika programı da bu konuda olumlu katkılar sağlamıştır, bize rehber edineceğimiz güzel ilkeler, örnekler ortaya koymuştur. Böyle bir etkinliğe katkı sunmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Programı başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
“İnsanlara Faydalı Olup Ailelere Dokunacağız”
Konuşmasına, sertifikalarını alan kursiyerleri tebrik edip hayırlı olsun temennisinde bulunarak başlayan IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı ise, “Bugün sertifikalarını alacak olan tüm kardeşlerimize hayırlı hizmetler diliyorum. İnşallah her biriniz kendi bölgesinde toplumun temelini oluşturan aileyi korumak ve aileye sahip çıkma noktasında ciddi gayretler göstereceksiniz. Aslında iş, bugünden sonra başlıyor ve o yüzden ben her birinize kolaylıklar diliyorum. Rabbim, yollarınızı açık eylesin. Evet, konumuz aile ve aile kavramı gün geçtikçe dejenerasyona uğruyor ve maalesef aileler dağılıyor. İşimiz çok zor ama Allah’ın izniyle karınca kararınca mutlaka ailelere dokunacağımıza inanıyoruz. İnşallah insanlara faydalı olanlardan olalım, insanların dertlerine derman olanlardan olalım. Ailemize, ailelere sahip çıkalım. Aile, erken bir cennettir, inşallah o erken cennetlere hep beraber ulaşalım” ifadelerini kullandı.
KONYA HABER-KONYA HAKİMİYET