• Haberler
  • Dünya
  • Netenyahu'nun bahsettiği Yeşeya (İşaya) Kehaneti nedir?

Netenyahu'nun bahsettiği Yeşeya (İşaya) Kehaneti nedir?

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar devem ederken, İsrail'in Devlet Başkanı Netenyahu tarafından 'Yeşaya Kehaneti' gündeme getirildi. Peki Yeşeya Kehaneti nedir? İşte haberin detayları…

Netenyahu'nun bahsettiği Yeşeya (İşaya) Kehaneti nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail’in Filistin’e saldırıları devam ederken, Başkan Netenyahu’dan şaşırtıcı İşeya ya da Yeşaya Kahaneti açıklaması geldi. İşaya, Yahudiliğin kutsal metinlerinden olan, Tevrat'ı da içerisinde barındıran Tanah'ın Peygamberler bölümünde yer alan 8 kitaptan birisidir. M.Ö. VIII. yüzyılda Kudüs’te yaşayan İşaya peygamberin uyarılarını ve kehanetlerini içeriyor. İşte ayrıntılarıyla İşaya Kehaneti…


İşaya ya da diğer bir ifade ile Yeşaya Kehaneti, Filistin işgalini sürdüren gündeme getirildi. Yahudilerin kutsal olarak kabul ettiği Tevrat'ı da içerisinde barındıran Tanah'ın bir bölümü olarak bilinen Peygamberler kitabı, İşaya hakkında bilgiler veriyor. İşaya aynı şekilde kehanetleriyle de bilinmektedir. Peki, Yeşaya olarak da bilinen İşaya kehanetleri nedir? İşte, Netenyahu'nun bahsettiği Yeşaya kehaneti hakkında detaylı bilgiler…

Netenyahu'nun bahsettiği Yeşeya (İşaya) Kehaneti nedir?

Yeşaya Kehanetleri, Netenyahu'nun açıklamaları sonrası merak uyandırdı. İşaya İbranice'de "Rab kurtarır" anlamına gelir. Kitabın adı olan bu ifade bir bakıma kitabın özetidir. Peygamber İşaya İ.Ö. 8. yüzyılın ikinci yarısında Kudüs'de yaşadı. Peki, Yeşaya Kehaneti nedir ve nelerden bahsetmektedir? İşte, Yeşaya ya da İşaya Kehaneti hakkında detaylı bilgiler...


İŞAYA (YEŞAYA) NEDİR?


İşaya, Yahudiliğin kutsal metinlerinden olan, Tevrat'ı da içerisinde barındıran Tanah'ın Peygamberler bölümünde yer alan 8 kitaptan birisidir.
M.Ö. VIII. yüzyılda Kudüs’te yaşayan İşaya peygamberin uyarılarını ve kehanetlerini içermektedir. İşaya bu kitapta, dünya çapında barışın sağlanacağı dönemden ve Hz. Davut'un soyundan gelecek olan kurtarıcı kraldan (mesih) da söz etmektedir.

 

Bakmadan Geçme