• Haberler
  • Dünya
  • Nestle'den su skandalı! Kirli su, doğal kaynak suyu diye satıldı iddiası...

Nestle'den su skandalı! Kirli su, doğal kaynak suyu diye satıldı iddiası...

Gıda endüstrisinin önde gelen markalarından Nestle, kirli suyu doğal kaynak suyu diye sattı iddialarıyla gündemde. İşte detaylar...

Gıda endüstrsininin önde gelen markalarından Nestle, yeni bir skandal ile gündemde. 

Tüketici haklarını savunan Foodwatch örgütü, Fransa'da açtığı davada, Nestle'nin yasa dışı yöntemlerle kirli kuyu suyunu filtreleyerek "doğal kaynak suyu" adı altında sattığını ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan açıklamada, Foodwatch bu durumun "net bir şekilde gıda hilesi" olduğunu ve insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye attığını vurguladı.

Nestle'den su skandalı! Kirli su, doğal kaynak suyu diye satıldı iddiası...

Foodwatch!un daha önce açtığı benzer bir davada, Nestle iki milyon euro ceza ödemek zorunda kalmıştı. Ancak bu kez Foodwatch, şirketi skandalı "halının altının süpürmeye" çalışmakla suçlandı.

Foodwatch Almanya Yöneticisi Chris Methmann."Nestle gibi dev bir şirketin, tüketicileri yıllarca yasa dışı bir şekilde filtrelenmiş su ile kandırması ve ardından bunu para cezasıyla örtbas etmeye çalışması kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Methmann, 2003 yılında 11,8 milyar euro kar açıklayan Nestle' nin, mahkemede ödediği cezayı sadece 99 dakikda geride kazandığını belirtti.

Bu son skandal, tüketicilerde büyük bir tepkiye neden oldu.

Zaten daha önce Nestle'nin İsrail'e verdiği destek nedeniyle boykot çağrıları yapılmış ve birçok vatandaş markayı uzun süredir protesto ediyordu.

Skandal haberinin ardından sosyal medyada vatandaşlar, "Zaten içmiyorduk", "Ölsem içmem","Sonuna kadar boykot", "Boykot etmeyenler düşünsün" gibi yorumlarda bulundular.

Nestle'ye olan güvenin tamamen sarsıldığı bu süreçte, boykoot çağrıları her geçen gün daha da büyüyor.

Bakmadan Geçme