Neden kuru incir yemeliyiz?

Vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olan incirin sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır.

İncir içerdiği potasyum, kalsiyum, antioksidanlar, A, E ve K vitaminleri ile en önemli besinlerden biridir. Antioksidanlar açısından zengin olan kuru incir, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı direncini artırır. Genel olarak tercih edilen kuru hurmaların yanı sıra tatlı tatlar yerine kuru incir de kullanmak mümkündür. Taze incir, kuru incirden daha fazla vitamin ve mineral içerir. Ancak kuru incirin de en az taze incir kadar faydaları vardır.

Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir, potasyum, demir, kalsiyum, antioksidanlar ve kompleks karbonhidratlar içerir. Kuru incir kabızlığın tedavisinde taze incirden daha etkili olabilir. Ancak meyve kurutulduğunda şeker miktarı arttığı için kuru incirde şeker ve kalori miktarı daha yüksektir. Bu nedenle ölçülü tüketmek daha iyidir. Tavsiye edilen miktar aşılmadığı takdirde incir diyet listelerine kolaylıkla eklenebilir. İki kuru incir veya iki taze incir yaklaşık 60 kaloridir.

Tüm kuru meyveler gibi kuru incir de az miktarda su içerir. Kurutulmuş meyveler yüksek potasyum içeriğinden dolayı kan basıncını dengeleyerek kan basıncının kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. Özellikle böbrek yetmezliği olan hastaların incir tüketirken porsiyona dikkat etmesi gerekmektedir.

İncir yüksek miktarda lif içerir. Bu sayede bağırsağa su çekerek atıkların bağırsaktan hızla geçmesini sağlar. Ayrıca içerdiği probiyotikler sindirim sistemini iyileştirir. Bu bağlamda incir kabızlığın önlenmesinde etkilidir.

Kuru incir serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir. Buzdolabında saklandığı takdirde bir yıl içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme