• Haberler
  • Asayiş
  • Narin Güran olayındaki en büyük kanıt, 'Başörtü detayı': Gazeteci Ferit Demir ile özel röportaj

Narin Güran olayındaki en büyük kanıt, 'Başörtü detayı': Gazeteci Ferit Demir ile özel röportaj

Halk TV Muhabiri Ferit Demir, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasının son aşamasını Hakimiyet.com muhabirlerine aktardı. Araştırmacı Gazeteci Narin olayında başörtü detayına dikkat çekti. 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü’nde organize bir katliama kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran olayında soruşturma devam ediyor.

Kayıp ihbarının olduğu ilk günden bu yana gelişmeleri yakından takip eden ve yaptığı araştırmalarla kamuoyunu bilgilendiren Halk TV muhabiri Ferit Demir, soruşturmanın seyriyle ilgili Hakimiyet.com muhabirlerine özel açıklamalarda bulundu.

Soruşturma kapsamında çelişkili ifadelerin olduğunu vurgulayan Demir, olayda en büyük kanıtın Narin’e ait başörtünün olduğunu aktardı. 

Narin Güran olayındaki en büyük kanıt, 'Başörtü detayı': Gazeteci Ferit Demir ile özel röportaj

SESLER DİNLENMESİN DİYE MÜZİK AÇMIŞLAR

İddianamenin yavaş yavaş tamamlanma aşamasına geldiğini vurgulayan Araştırmacı Gazeteci Ferit Demir, “Yani aslında artık yavaş yavaş iddianame yazılma aşamasına doğru gidiyor. Çünkü toplanacak delillerin çoğu toplandı. Salim Güran’ın telefondaki görüşme kayıtlarının ses çözümleri var.

Artı ortam dinlemelerinde elde edilen sesler var. Ancak ortam dinlemelerinde elde edilen sesler de çok fazla kirli diyorlar.  Kirli olmasının sebebi de şu; müzik açıyorlar. O sesleri temizleyip ana sesleri elde etmeye çalışıyorlar.  Bir evde kayıp varsa ya da bir eğer bir çocuk hayatını kaybetmişse temizlik falan yapılmaz. O evde kolay kolay yemek bile yenilmez ama orada düzenli yemekler yeniliyordu.” diye konuştu. 


“AMCA BABANIN YANINDA YALAN SÖYLEDİ, SONRADAN ORTAYA ÇIKTI”


Narin’in kaybolduğu ilk günlerde amcaya olayı sorduğunda,  amcanın o süreçte Batman’da olduğu yanıtını aldığını vurgulayan Demir,  bu sırada babanın da orda olduğunu ancak daha sonra amcanın hiç Batman’a gitmediği gerçeğinin ortaya çıktığını ifade etti.

Demir,  “Mesela ben amcayı ilk gün yayına çağırdım. Oraya gittiğim ilk gün amca dedi ki, ‘çocuk kaybolduğunda ben yoktum ben davetiye dağıtmaya gittim Batman'daydım.’ Bana bizzat bunu söyledi. Bunu söylerken de Narin’in babası Arif de yanındaydı. Sonra öğreniyoruz ki adam Batman'a hiç gitmemiş davetiye atmamış.” dedi. 

Narin Güran olayındaki en büyük kanıt, 'Başörtü detayı': Gazeteci Ferit Demir ile özel röportaj

“EN BÜYÜK KANIT BAŞÖRTÜ!”

Olayda en büyük kanıtın başörtü olduğuna dikkat çeken Gazeteci Ferit Demir, anne Güran’ın çelişkili söylemlerini şu sözlerle özetledi:  “Aslında ortaya çıkan en büyük kanıt şudur; Anne bizzat yaptığım yayında şunu söyledi; ‘Narin getirmiş başörtüsünü, tülbentini kapının önüne bırakmış ve gitmiş.’ Tülbenti nerede dedim bir gösterebilir misin,  başörtüsü nerede gösterebilir misin? Bir kez ‘mor’ dedi.

Bir kez böyle değişik farklı bir renk söyledi. Meğerki Narin’in katledilerek o çuvala konulduğu zaman ya da battaniyenin içine konulduğu zaman Narinin üstünde başörtüsü olmadığını fark ettiler.

O tülbenti üstünde yok. Onu bulamadılar. Bulamayınca da bir yere düşürmüştür. Yarın çıkar ortaya işte ‘Narin buraya bırakmış’  falan diyerek kapamaya çalışacaklardı.

Bu benim kişisel tahminim. Ama sorgu makamları da böyle düşünüyor. Sonra Narin'in cansız bedeni bulunduğu zaman Narin’in çantasının içindeydi. Çanta çuvala konmuştu ve başörtü de çantanın içinden çıktı. Bundan daha net bir kanıt olabilir mi?”

Narin Güran olayındaki en büyük kanıt, 'Başörtü detayı': Gazeteci Ferit Demir ile özel röportaj

“NARİN'İN HAKKINI ARAMAKTAN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”


Narinin hakkını ne olursa olsun savunmaktan vazgeçmeyeceklerini aktaran Araştırmacı Gazeteci Ferit Demir,  “Bizler Narinin katillerini bulmak için çaba gösterirken babanın Narin'in katillerini koruması bizi derinden yaralıyor.

 Narin’i katledenleri koruyup bizlere, gazetecilere, meslektaşlarımıza laf söylemesi ise bizleri üzüyor.  Ama biz Narin'in hakkını aramaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.” söylemlerinde bulunarak sözlerini noktaladı. 


 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme