• Haberler
  • Sağlık
  • Muşmulanın faydaları: Kilo verdiriyor, sırt ağrısını geçiriyor..

Muşmulanın faydaları: Kilo verdiriyor, sırt ağrısını geçiriyor..

Sonbahar-kış mevsiminin en popüler meyvelerinden biri muşmuladır. Muşmulanın hem tohumları hem de yaprakları birçok hastalığın tedavisinde mükemmel çarelerdir.

Muşmula, askorbik asitin yanı sıra kalsiyum, demir, fosfor ve potasyum açısından da zengin olduğundan vücut için oldukça faydalıdır. Serinletici etkisi ile vücudu tazeler. Antioksidan özelliğinden dolayı zararlı toksinleri yok eder.

Muşmula yaprağının suyu bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda güç verir. Şeker hastalarının bu şifalı meyveyi mutlaka kullanmaları gerekiyor. Ayrıca muşmula yaprakları karaciğere de iyi gelmekte, onu zehirli maddelerden korumaktadır. Bu meyvenin rahatlatıcı etkisi vardır. Ayrıca cilt kanserini de önlemektedir.

Depresyona yardımcı olması da muşmulanın faydaları arasındadır. Mide bulantısını da giderdiğinden hamileler bu meyveyi rahatlıkla yiyebilir. Bu faydalı meyve hamile kadınlarda erken doğumu önler. Aynı zamanda sırt ağrısına da iyi gelen bir ilaçtır. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunmaktadır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme