MÜSİAD Konya, başkanları ağırladı

MÜSİAD Konya, merkez ilçe Belediye Başkanları Hasan Kılca, Ahmet Pekyatırmacı ve Mustafa Kavuş'u konuk etti. Kızılören Kuruçeşme Kervansarayı'nda gerçekleştirilen programda konuşan başkanlar, birliktelik vurgusu yaptı.

MÜSİAD Konya, başkanları ağırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya merkez İlçe Belediye Başkanları Hasan Kılca, Ahmet Pekyatırmacı ve Mustafa Kavuş ile önceki dönem Başkanı Lütfi Şimşek, MÜSİAD Konya Kızılören Kuruçeşme Kervansarayı'nda gerçekleştirilen programda üyelerle bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, “Yaz boyunca mutat olarak Kuruçeşme Kervansarayımızda bir araya gelerek birçok özel insanı ağırlayarak hasbihaller ettiğimiz program serileri gerçekleştirdik. Bugünkü konuklarımız önemli ve değerli isimler, davetimize icabet edip bizi kırmayıp geldikleri için ve tüm misafirlerimize katılımları için çok teşekkür ediyorum. Buralar sizlerle güzel, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen muhabbet ile rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece güçlüyüz.” dedi.

MÜSİAD Konya, başkanları ağırladı

‘ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ ADINA ORTAK HAREKET EDİYORUZ’

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bugün burada 800 yıllık bir tarihi eserin içerisinde bulunuyoruz. Ben de Hilmi başkanımın duasına katılarak Rabbimizden birlik ve beraberliğimizi bozmamasını temenni ediyorum. Selçuklular döneminde yapılan bu eserler ticaretin gelişmesi adına çok önemli, bu tür eserlerimizi her 30 km aralıklarda Konya’nın pek çok yerinde sayabiliriz. İpekyolu ticaretinde önemli yerlere sahip bu değerlerimizden Obruk Kervansarayı Hanı restorasyonunu tamamlayarak turizme kazandırdık. İnşallah tüm halkımızın ziyaret etmelerini arzu ediyoruz. Obruk Kervansarayı Hanı, müze ve otel olarak hizmet veriyor, Amerika ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden misafirleri ağırlamaktayız. Günlük 20 civarında tur otobüsü yerli ve yabancı turistleri o bölgeye taşıyor bu sayede güzel bir turizm aktivitesini de hayata geçirmiş olduk. Bunun yanında atalarımızın bizlere miras olarak bıraktığı eserlere sahip çıkmış oluyoruz. Hamdolsun STK’larımızın da bu konuda çalışmaları oluyor, belediyelerimizle uyum içerisinde çalışıyorlar. Konya’mızda STK denilince de akla gelen en önemli, en güçlü ve en büyüklerinin başında gözbebeğimiz MÜSİAD’ımız var. Herkesin MÜSİAD ile bir bağlantısı var. Burada bulunan eski başkanlarımız, yeni başkan adaylarımızın her birine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Belediyede 28 yıllık çalışmahayatımda tanıdığım birçok simayı MÜSİAD ’da görmekteyim. Hepimizin amacı şehrimizin geleceği adına Konya’mıza değer katmak ve eserler kazandırmak, bizler de merkez ilçe belediyeleri olarak büyükşehir belediyemizle birlikte ortak hareket ederek hizmet ediyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturu ile Allah’ın rızasına uygun olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

MÜSİAD Konya, başkanları ağırladı

‘ANADOLUDAKİ TÜM İPEKYOLU HANLARI KAYIT ALTINA ALINDI’

Konya için sorumluluklarını yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Böyle güzel bir mekânı ihya ederek mutat olarak gerçekleştirilen bu birliktelikler bizim için çok önemli. Hasan başkanımızın da bahsettiği Konya Obruk Han Konya’mıza kazandırılan büyük bir eser oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Çok sayıda ziyaretçi çekerek Konya’mıza hizmet eden önemli bir yapı oldu. Bu mekanların mutlaka ihya edilmesi gerekiyor, geçmişten günümüze bizlere bırakılan en değerli miraslarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim de bunun adına İpekyolu Konakları isminde bir çalışmamız oldu. Bütün Anadolu’da İpekyolu üzerindeki hanlar ve konakların tamamını kayıt altına aldık. Ayakta olanlar var viran olmuş yıkılmış olanlar var. Aynı Obruk Handa Hasan Kılca Başkanımızın yaptığı gibi inşallah kayıt altına aldığım hanlarımızı da onarıp restorasyonunu yaparak ihya edilerek geçmişimizden gelen izleri geleceğe taşımız oluruz. Bu manada içinde bulunduğumuz bu güzel yapının ihyasından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

MÜSİAD Konya, başkanları ağırladı

"MÜSİAD BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ'

Başkan Pekyatırmacı, "Belediye başkanı olarak görevlerimizi yerine getirmek için gece gündüz gayret ediyoruz ama ben hep şunu ifade ediyorum, kurumlar, yerel yönetimler ne kadar önemli ise STK’larımız onlardan kat ve kat daha önemlidir. Nedeni ise STK milletin kendisi, toplumun birebir ifade şeklidir. Bizim STK’larımız en güçlü şekilde mevcudiyetini koruyarak faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğine inanıyorum. Bu manada MÜSİAD bizim gözbebeğimiz, en güzide STK’larımızdan bir tanesidir. Uzun yıllar önce kuruldu ve gelişerek devam etti. Bugün artık sadece Türkiye’de değil Dünyanın her yerinde bir faaliyeti, şubesi ve temsilciliği vardır. Bu bakımdan da MÜSİAD bizim için çokönemlidir. Tabi burada bulunan toplumun niteliği de çok önemli, burada bulunan bütün arkadaşlarımız, dostlarımız hem vatansever hem milli manevi duyguları en üstün olan kimseler, bu manada da bu topluluk çok önemli. Burada tekrar etmek istiyorum MÜSİAD’ımızın ne kadar nadide STK olduğunu biz 6 Şubat depreminde Hatay’da, Antakya’da gördük. MÜSİAD orada sanki devletin kendisi gibiydi çünkü gücünü toplumdan, milletten alıyor. MÜSİAD Konya Başkanımız Hilmi Kağnıcı riyasetinde Antakya’da yoğun bir çalışma yürütülmüştür. İyi günlerde birlik ve beraberlik içinde olmakkolaydır ancak asıl iş kötü gün ve kötü zamanlarda birlik ve beraberlik içerisinde olabilmektir. Bunun imtihanını MÜSİAD deprem zamanında çok iyi bir şekilde verdi. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.Rabbim böyle afetleri bir daha bizlere göstermesin ama etrafımız bir ateş çemberi, Türkiye üzerinde farklı emelleri ve hedefleri olan Avrupa ve Amerika’daki bazı üst akıl odakları var ülkemizi bölmeye ve yıpratmaya çalışanlar var. Tabi ki devletimiz her türlü tedbir mahiyetinde yapılması gerekleri yapıyor ancak Allah göstermesin zor bir zaman dilimi oluşur ise yine kendini göstermesi gereken bizim toplumumuz STK’larımız ve milletin kendisi olacaktır. Bu manada ben buradaki birlikteliği çok önemsiyorum. İyi ve kötü zamanlarda bir aradayız rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin.” dedi.

MÜSİAD Konya, başkanları ağırladı

‘HEPİMİZİN ORTAK NOKTASI HİZMET ETMEMİZDİR’'

Tüm sevdiğim insanları bir araya toplamışlar, bir örgüt oluşturmuşlar ve adını da MÜSİAD koymuşlar' şeklinde konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Sadece zor zamanlarda değil Türkiye’de yapılan hayırlı işlerin başına baktığımızda MÜSİAD’lı ağabeylerimizin ve kardeşlerimizin olduğunu görmekteyiz. İçerisinde bulunduğumuz ve atalarımızdan bizlere miras bırakılan bu mekân çok güzel ancak mekanlar insanlar ile anlam kazanmaktadır. Şu anda içerisinde bulunan MÜSİAD’lı ağabeylerim ve kardeşlerim ile bu mekânda birlikte olmak daha da değerli olmuştur benim için. Tüm oda kurum ve kuruluşlarda temsilde bulunan arkadaşlarımız hep bu camia içinde bulunmuş insanlardır,hiçbir zamanşer içinde bulunmamışlardır. Ben de 21 yıldır belediye camiası içerisinde görev yapmaktayım. Sizlerden öğrendiğim birçok şey oldu. Bu iklimdeki ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz ile yoğrularak, sizlerin sanayi ve üretimde ilerlediğiniz gibi biz de şu anki görevimizi yerine getirme yönünde ilerlemişolduk. Bizler idareciler olarak sizler ise yanında yüzlerce insana istihdam sağlayan kimseler olarak hepimizin ortak noktası hizmet etmemizdir. Şehrimize insanlarımıza faydalı olacak işlere imza atıyoruz. Allah’tan temennim bizleri hep böyle hayırlı işlerde buluşturmasıdır. Konya belediyeleri olarak becerikli bir yapıdayız, kimiz az kimimiz çok imkanları ile var gücüyle halkımıza ve şehrimize hizmet etmeye devam etmektedir. Allah’ın nasip etmesi ile ikinci dönemde de belediye başkanlığımıza devam etmekteyiz. Saygı, sevgi ve hürmet noktasında etki seviyesi yüksek insanları barındıran MÜSİAD’ın, yani sizlerin de destekleri ile güçlü kalmamızı sağladığınız müddetçe bu gücü şehrimiz için kullanarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakmadan Geçme