MÜSİAD Hatay'da yaralara merhem oluyor
Asrın felaketi olarak adlandırılan ve Türkiye'nin 10 ilinde büyük yıkıma sebep olan depremler sonrası harekete geçen MÜSİAD ekibi, depremin en çok etkilediği şehirlerin başında gelen Hatay'da kurduğu koordinasyon merkeziyle yaralara merhem oluyor.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan iki büyük depremin ardından MÜSİAD yaralara merhem olmak adına kolları sıvayıp harekete geçti. Konya’dan yola çıkan Başkan Kağnıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Hatay’a giderek Serinyol ilçesinde kurdukları lojistik merkeziyle depremin ilk gününden bu yana depremzedelerin yanında yer aldı. Hem şehre gelen yardımların koordinesi noktasında hem de depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap verme konusunda yoğun çaba sarf eden MÜSİAD ekibi; gıda, çadır, ısıtıcı ve diğer ihtiyaçları gidererek yaralara merhem oldu.
KOORDİNASYON SERİNYOL’DA SAĞLANIYOR
Serinyol ilçesinde kurdukları lojistik merkezinde koordinasyonu sağladıklarını ifade eden MÜSİAD Konya Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Depremin ikinci gününden itibaren Hatay’dayız. Burada Serinyol Lojistik Merkezimizi, MÜSİAD, AFAD ve TSK’daki Mehmetçiklerimizle birlikte kurduk ve yardımlarımızı buradan organize ediyoruz. Hatay’ın tümüne buradan ekiplerle yardımlar gönderiyoruz. Buradaki çalışmalarımızı yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte dönüşümlü olarak sürdürüyoruz. Hem yönetim kurulundaki arkadaşlarımız hem de üyelerimiz; burada depodan sevkiyat noktasında çağrı merkezinde bilgi alma ve depremzedelere yardım noktasında çaba gösteriyorlar. Burada görev yapan üyelerimiz ve Mehmetçiklerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
‘ŞEHRİN TÜM NOKTASINA ULAŞIYORUZ’
MÜSİAD Konya olarak Hatay’da kurdukları koordinasyon merkezinden verdikleri talimatla, ekiplerinin şehrin tüm noktasına yardım götürdüğünü dile getiren Başkan Hilmi Kağnıcı, “Öncelikle yardım için gelen tırların içerisindeki malzemeler hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Daha sonra bu bilgileri dağıtım yapacak depodaki arkadaşlarımıza iletiyoruz. Onlar da yardım talebi olan mesajlara bu malzemeler ölçeğinde cevap veriyorlar. Bugüne kadar iki binden fazla noktaya kamyon, kamyonet türü araçlarla yardım gönderimini sağladık. Depremin çok şiddetli olmasından dolayı yollar sıkıntılı ve trafik oldukça yoğun. Biz daha çok pikap türü, hızlı hareket edebilecek araçlarla ücra bölgelere, yardım ulaşmayan yerlere, taşralara, ulaşımın zor olduğu yerlere ulaşmayı hedefledik ve ulaştık. Tabi ki Samandağ, Kırıkhan, Kumlu, Defne, Hassa gibi ilçelere de tırlar ve kamyonlar gönderdik ama öncelikli amacımız ulaşılamayan ücra noktalara küçük araçlarla bir ailenin, 25-30 kişinin yaşadığı yerlere yardım ulaştırmaktı. Arkadaşlarımıza verilen bilgiler çerçevesinde bu yardımları düzenledik” şeklinde konuştu.
BAKAN AKAR, ÇALIŞMALARI YERİNDE TAKİP ETTİ
Asrın felaketi olarak adlandırılan büyük depremlerin ardından Hatay'daki Serinyol kışlasında kurulan lojistik üssünde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çalışmalara ilişkin 8'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Mete'den bilgi aldı. Tuğgeneral Mete, Hatay'daki 8'inci Komando Tugay Komutanlığının emrine değişik birliklerden gelen 8 komando taburunun da verildiğini belirterek, "Hatay'da 2 bin 723 personelimiz görev yapıyor. Değişik bölgelerde toplam 1200 olmak üzere 5 çadır kent kurduk. 11 mutfak 3 seyyar fırınla hizmet veriyoruz. Günlük ekmek üretimimiz 15 bin, yemek üretimimizi 10 bin kapasiteye çıkardık ve Antakya'da muhtelif yerlerde yemek ve ekmek dağıtımı hizmetini yürütüyoruz” dedi.