• Haberler
  • Güncel
  • Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme: Avukat raporu itiraz edecek

Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme: Avukat raporu itiraz edecek

Münevver Karabulut cinayetinin sanığı Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan örneklerin, anne ve babasıyla uyumlu olduğunun açıklanmasının ardından Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, rapora itiraz edeceklerini duyurdu. 

Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme: Avukat raporu itiraz edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2009 yılında meydana gelen cinayetle ilgili olarak, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Garipoğlu'nun mezarından çıkan örneklerin, ebeveynleriyle genetik uyum gösterdiği ve aralarında kan bağı olabileceği belirtilmişti.

YENİÇAĞ'dan edinilen bilgiye göre,  Epözdemir, mezarından çıkan örneklere dair taleplerini de ilettiklerini ifade etti. Bu durum, davanın seyrini etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

‘’ORADA BULUNAN BİR POŞET VAR VE POŞETİN KİM TARAFINDAN VE NASIL BIRAKILDIĞINI HİÇBİRİMİZ BİLMİYORUZ’’

Konuya ilişkin Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nın meydanında açıklamalarda bulunan  Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, ‘’Rapor diyor ki, ben öncekileri de aldım mevcut DNA örneklerini de aldım bunlar uyumlu. Anne ve babadan aldığım DNA örnekleriyle birlikte değerlendirme yapıyorum. Ölen kişinin yüzde 99 ikisinin müşterek çocuğu olduğunu tespit ettim. 7 Ekim itibariyle tanzim edildi. Bir de bizim mezarlıktan çıkan poşetle ilgili talebimiz vardı, o talebimiz de biraz önce sonuçlandı. Emniyet Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nda poşet üzerinden varsa parmak izi ve DNA örnekleri alınacak. Çünkü orada bulunan bir poşet var ve poşetin hangi şartlarda, kim tarafından ve nasıl bırakıldığını hiçbirimiz bilmiyoruz. An itibariyle de ona ilişkin raporu da bekliyoruz’’ sözlerini aktardı.

Süreyya Karabulut ile görüşerek rapordan bahsettiğini de vurgulayan avukat Epözdemir, ‘’Süreyya bey rapora itiraz edilmesi gerektiğini söyledi. Avukat olarak talebe bağlıyız. Adli Tıp Kurulları nezdinde gerekli itiraz hakkımızı kullanacağız mutlaka. Aynı zamanda poşetle ilgili incelemenin de neticelenmesini bekliyoruz. Cesetle ilgili işlemler bittikten sonra aile avukatına teslim edilecektir, onlar da nerede uygun görüyorlarsa defnini tekrardan yapacaklardır diye düşünüyorum. Müvekkillerimiz ‘biz inanmıyoruz, kızımızı kaybettik, hak arama özgürlüğümüzü kullanmak istiyoruz, bu aile bir manipülasyon yapmış olabilir’ diyorlar. İtirazımızı da o yüzden yapacağız’’ dedi.
 

Bakmadan Geçme